Közösségi tér és turisztikai vonzerő

2018.08.06. 18:35

Megújult a kavicsbányató környezete Magyarszesődön

Mintegy 20 millió forintból megújult a magyarszecsődi kavicsbányató környezete: kényelmesebb a pecásoknak és vonzó minden pihenni vágyónak.

Vas Népe

V. Németh Zsolt, Károlyi Gyula, Majthényi László, Seregi Miklós, Bugovics János és Puskás Norbert az ünnepélyes szalagátvágáson Fotó: Szendi Péter

– Ötven kiépített horgászhely, negyven lépcső készült, kátyúztak az utakon – sorolta a megvalósított fejlesztések egy részét Puskás Norbert, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyvezető elnöke. Nyolc vasi horgásztavat újítottak meg, a magyarszecsődi a második legnagyobb összegű beruházásuk. Sokaknak kedveznek a tó környékének rendbetételével, hiszen Körmenden és a környéken csaknem ezer horgász jár pecázni. Beülő és padok szolgálják a kényelmüket, van két akadálymentes horgászhely és két illemhely is. Közösségi tér teremtődött – fogalmazott a horgászturisztikai fejlesztés avatóján Károlyi Gyula, Magyarszecsőd polgármestere.

V. Németh Zsolt, Károlyi Gyula, Majthényi László, Seregi Miklós,
Bugovics János és Puskás Norbert az ünnepélyes szalagátvágáson
Fotó: Szendi Péter

Azt mondta, a község életében jelentős változást hozhat, hiszen turisztikai vonzerőt jelent a tó. Szerinte a következő lépés az lehet, hogy hálózatba kapcsolják a horgászhelyet – ehhez pedig vannak kerékpárút-terveik, a melyekhez támogatást remélnek. Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke szerint ez utóbbival érdemes várni, hiszen hamarosan új nyomvonalat kap a 8-as főút, a meglévő pedig alkalmas lehet az ilyen turisztikai tervek kiszolgálására. Köszönetet mondott minden konzorciumi partnernek a megvalósult fejlesztésért. A megyei önkormányzat koordináló munkáját méltatta az avatón V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. Beszélt a horgászat egészségmegőrző, kultúrtörténeti és gazdasági jelentőségéről is, és ahogy a többi szónok: sikerest fogást és sok vendéget kívánt a megújított magyarszecsődi tóhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában