Kócsagőr program

2018.08.07. 11:13

Megvan az idei őrségi kócsagőr – Az országos versenyre készül

Két fiatal jelentkezett idén az Őrségi Nemzeti Parkban az Ifjú Kócsagőr programra, „házi versenyen” dőlt el, hogy Soóky Anna képviseli az igazgatóságot szeptemberben az országos versenyen, ő lehet 2018 Ifjú Kócsagőre.

Bakos Ágnes

Soóky Anna és Tóth Mihály Fotó: ŐNP/Szekeres Zsófia

Papp Renáta Gruber Ágnes természetvédelmi őr oldalán, Soóky Anna pedig Tóth Mihály természetvédelmi őr mellett teljesített szolgálatot – idén ők vállalták a megmérettetést az Őrségben az Ifjú Kócsagőr programban. Változatos feladataik voltak: irtottak özönnövényt, kaszáltak, szénát hordtak, adatokat gyűjtöttek védett fajokról, vagyis a természetvédelmi őrök jóformán minden munkájából kivették a részüket.

Soóky Anna és Tóth Mihály Fotó: ŐNP/Szekeres Zsófia

Szakmai beszámolójuk alapján Soóky Anna Ifjú Kócsagőr képviseli az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságot az országos versenyen, amit a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban rendeznek majd szeptemberben. Ott a másik kilenc magyarországi nemzeti park delegáltjaival mérik majd össze tudásukat, akkor dől majd el, melyik mentor-diák páros kapja a Matula és Tutajos-díjat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában