Kétszáznegyven szál virág

2018.08.22. 12:00

Öt napon át százhúsz gyermek vehetett részt a vasi Noé bárkája táborban

A sárvári Szent Miklós-plébánia, Wimmer Roland plébános és Sárvár önkormányzatának támogatásával öt napon át százhúsz gyermek vehetett részt a Noé bárkája nevet viselő táborban.

Pajor András

Dr. Székely János megyés püspök a Szent Miklós-plébániatemplomban

Fotó: Pajor András

A tábor a nevét onnét kapta – a bibliai utaláson túl –, hogy a táborozás során Vas megye fürdőiben mártózhattak meg a gyerekek.

Négy csoportban váltogatták a strandokat (hiszen Vasban sok a fürdő): voltak Sárváron, Celldömölkön, Mesteriben és Borgátán. Minden egyes fürdőzés alkalmával foglalkozásokat is tartottak a csoportvezetők. Feldolgozták Boldog Brenner János életét rajzos formában, kvízjáték volt, amely Sárvár várossá avatásának ötvenedik évfordulójáról szólt, illetve a Szent László és Szent Miklós életét végigkísérő közösségi játék mellett sorversenyeket is játszottak a fürdőkben a csoportok.

Dr. Székely János megyés püspök a Szent Miklós-plébániatemplomban
Fotó: Pajor András

Mindemellett mindennap lelkesen készültek a gyerekek – közös énekléssel – a tábort záró püspöki misére, amelyet természetesen dr. Székely János megyés püspök celebrált a Szent Miklós-plébánia templomban. Az első tábornapon megtartott kézműves-foglalkozáson rögtön kétszáznegyven szál szebbnél szebb virág készült, persze egyáltalán nem cél nélkül: a virágokból gondosan összeállított két csokor volt az ajándék, amellyel a püspököt és Wimmer Roland plébánost köszöntötték a táborozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában