Két vár lesz az óvoda udvarán

2018.09.10. 13:00

Az önkormányzat több mint egymillió forinttal támogatja a csepregi óvoda udvar megújítását

Több mint egymillió forintot ad az önkormányzat a Csepregi Óvoda és Bölcsöde KIKI udvarának fejlesztésére.

Merklin Tímea

Csizmazia Tamara óvónő az egyik csoporttal Fotó: Csepregi önkormányzat

A program közösségi összefogással indult: nyár elején a 100 éves jubileum alkalmával a Csepregi Óvodásokért Alapítvány részére felajánlott támogatásokat, valamint az I. Bükfürdő – Csepreg Félmaraton nevezői díjaiból befolyt 700 ezer forintot az alapítvány az óvodai játszótér megújítására összpontosították, ezt a fejlesztési elképzelést egészíti ki az önkormányzat. Így két ütemben újul meg az óvoda udvara.

Csizmazia Tamara óvónő az egyik csoporttal
Fotó: Csepregi önkormányzat

A képviselőtestület a legutóbbi rendkívüli ülésen egyhangúan döntött arról, hogy 1 millió 174 ezer forintos többletforrással támogatják az udvari játszóeszközpark korszerűsítését és bővítését. Vlasich Krisztián polgármester javaslatára az eszközök komplex felújítására kerül sor, illetve beszereznek új játékokat. Vásárolnak egy fészekhintát, mérleghintákat alakítanak ki, valamint egy két tornyos, csúszdás, mászókával ellátott várat, és egy mini várat is felépítenek a kicsik nagy örömére. Mindezek mellett felújítják a hintaállványokat, új függesztéseket és láncokat szerelnek fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában