Erdélyi vendégek is érkeztek

2018.09.30. 12:04

Iker-induló is született az idei találkozón Ikerváron

Több művészeti ág képviseltette magát a szombati, szüreti mulatsággal egybekötött ikertalálkozón, amelyre erdélyi vendégek is érkeztek.

Tersztyánszky Krisztina

A program indításaként a Battyhány Lajos Művelődési Ház emeleti termében Benkő Sándor fotóriporter nyitotta meg Sófalvy János Marokkó című fotókiállítását. A sárvári fotóklub tagja egy restaurátor stáb tagjaként jutott el az egzotikus ország délkeleti részébe, ahol a különleges hangulatú felvételek készültek.

Időközben az udvari színpadnál már gyülekeztek az ikerpárok, akik közül jó néhányan már visszatérő vendégei a rendezvénynek. Jöttek a környéken kívül Törökbálintról, Ágfalváról, Veszprémből Pápáról. A legidősebb testvérek az immár 71 éves Barbalics ikrek voltak, akik elmondták: egy évben sem hagynák ki a találkozót. Náluk külön érdekesség, hogy négy évvel Lajos és István érkezése után édesanyjuk Gyula és Marika személyében ismét két gyermeknek adott életet egyszerre, immár tízre növelve az utódok számát. Elmondták: Marika kislány unokái is kétpetéjű ikrek! A „fiúk” verssel, iker-indulóval is készültek az alkalomra. A legifjabb párost a hét hónapos séi Márton Luca és Bence alkotta, szüleik nagy büszkeségei.

A testvérpárok ezúttal mesemondással is bemutatkozhattak. Részt vett, és műsorral is kedveskedett a mulatságon az erdélyi testvérközség, a Hunyad megyei Martinesd tánccsoportja is, a színpadon rajtuk kívül a Rózsabors Műhely interaktív versműsora és más fellépők szórakoztatták a közönséget. A zsűri az idén is megválasztotta a legjobban hasonlító ikerpárt, ami nem volt könnyű, hiszen a legtöbben olyan egyformák voltak, mint két tojás. Végül a bájos vépi Őri lányokra esett a választás. Nyolc évesek, de elárulták, hogy Jázmin öt perccel előbb látta meg a napvilágot húgánál, Lillánál. A díjat és az oklevelet a 2017. év iker-arcai adták át a lányoknak.

Természetesen nem hiányozhatott a programból a szüreti felvonulás sem. A kíváncsiak egész délután falunéző túrákat tehettek hintón vagy dottóval, és szűrővizsgálatokkal kitelepült az Első Vasi Praxisközösség stábja is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában