Civil tudósítónktól

2018.09.03. 09:30

Kalász-tábor a Mátyás év jegyében Szombathelyen

A Kalász szombathelyi csoportja idén nyáron is meghirdette hagyományos nyári táborát általános iskolás korúak számára.

Civil/Kiss Andrea

Fotó: Kiss Andrea

A régi táborozók, és a kis színdarabok szereplői közé szívesen fogadták a 15 új gyermeket. Képekkel, zenével és verssel illusztrált előadások segítségével megismerkedtek a Hunyadi-család történetével, és a kor művészetével. Az Egyházmegyei Könyvtárban régi kódexeket, ősnyomtatványokat nézhettek, majd maguk is színezhettek iniciálékat, írhattak régies betűkkel. A Berzsenyi Könyvtárban Mátyás királyról szóló mesékkel is foglalkoztak. A Zárda-templomot felkeresve a szentek életén túl rácsodálkozhattak a gyönyörű épület gótikus jegyeire is.

Fotó: Kiss Andrea
Fotó: Kiss Andrea

Egyik napon reneszánsz fejpántokat készítettek, és abban lejtettek korra jellemző táncokat Eckler Judit tanárnő tanításában. Készültek bőrből karkötők, szütyők is. Ügyességüket és tudásukat akadályversenyen mérhették le. Ellátogattak a Fekete Sereg táborhelyére, ahol nagyon élvezetes előadás után kipróbálhatták, milyen nehéz a páncéling, a kard és hogyan lehet elbújni a harci szekereken.

Az utolsó napon az unterwarti hittanosokkal közösen kirándultak Szigligetre. A vár megtekintése után sajnos vihar érte el a partot, így nem tudtak megmártózni a Balatonban. Szerencsére a táborozók nem maradtak vizes élmény nélkül, hiszen a hét közepén már csobbanhattak a szombathelyi Tófürdőn.

A Kalász felavatott, és patronáló tagjai önzetlen munkájukat nagy szeretettel végezve egy örömteli hetet adtak a gyerekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában