Aktívak voltak a hallgatók

2018.09.06. 15:32

Katasztrófavédelmi felkészítés az egyetemistáknak

A Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség az idei évben is folytatta a felsőoktatásban résztvevő hallgatók katasztrófavédelmi felkészítését.

Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotó: vas.katasztrofavedelem.hu

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központ és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közötti együttműködési megállapodás alapján a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség katasztrófavédelmi felkészítést tartott az első éves hallgatók – „Gólyák” – részére az egyetemi központban – írja hivatalos oldalán a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Fotó: vas.katasztrofavedelem.hu

A minden tanév kezdetekor megrendezett Gólyanapok programsorozatán belül 2018. szeptember 5-én került sor az elsőéves hallgatók felkészítésére. Az elméleti oktatás során a hallgatók tájékoztatást kaptak a katasztrófavédelem rendszeréről, szervezeti felépítéséről, a katasztrófák elleni védekezés feladatairól. Megismerték a polgári védelmi kötelezettségek rendszerét, valamint a katasztrófavédelem lakosságvédelemmel, tűzvédelemmel, iparbiztonsággal kapcsolatos feladatait.

Az egyetemen Kiss Péter tű. százados által tartott felkészítés nagy sikert aratott az első éves hallgatók körében, akik aktívan vettek részt az órákon, számos kérdést tettek fel a szakma szépségeiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában