Nagy kincs a rábafüzesieké

2018.09.15. 19:37

Könyvbemutató és születésnapi köszöntő – Így ünnepeltek a németek Rábafüzesen

Nemzetiségi falunapra gyűltek össze a rábafüzesiek szombaton: hallhattak egy új, helyi mesekönyvről és meglepetés születésnapi köszöntő is kerekedett a színpadon.

VN

 

Nagy kincs a rábafüzesieké: az, hogy megélik, életben tartják nemzetiségi hagyományaikat – fogalmazta meg köszöntőjében Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere. Méltatta a Német Nemzetiségi Önkormányzat munkáját, azt, hogy számos olyan feladatot végeznek, amelyet máshol, más városrészben civil szervezetek vállalnak magukra. Szintén az összetartó közösség jelentőségét emelte ki Kovács Márta, a városrész önkormányzati képviselője. A köszöntőket könyvbemutató követte: a Szülőföld kiadó gondozásában jelent meg Bedi Beatrix Népmesék Rábafüzesen című mesekönyve, amit V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője ajánlott a falunap résztvevőinek. Csukás Istvánt idézte: a jó mese olyan, mint a jó vers, kicsit elemelkedik a földtől – ez a könyv pedig olyan. A történetek a rábafüzesiek értékrendjét tükrözi, ami pedig a becsület, a tisztesség. Azt javasolta, a mesekönyvet forgassák kicsik és nagyok, és maradjon meg az itteni németség. A Népmesék Rábafüzesen mesekönyv társszerzője volt Paukovits Helmut, a szentgotthárdi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, az illusztrációkat Bedi Zsanett készítette. Nagy tapsot kapott a mesekönyv, aztán újabb taps: az már Unger Magdolnának szólt. Magdi néni a napokban lesz 80 éves, a Rábafüzesi Német Asszonykórus aktív tagja, aki meglepődve, de szeretettel fogadta a neki szólt ünneplést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában