csak gyalogosok és kerékpárosok

2018.09.01. 18:00

Lezárják az Arany-patak fahídját: nem bírja a forgalmat

Nem bírja el a gépjárműforgalmat a Liget utcai fahíd, ezért szeptember 6-án 8 órától lezárják – csak gyalogosok és kerékpárosok közlekedhetnek rajta.

SZMK, NJU

Csak gyalogosok és kerékpárosok közlekedhetnek rajta

Fotó: Cseh Gábor

Az 1965-ben épült híd eredetileg gyalogos-, kerékpáros-forgalom részére épült, a kétirányú közúti forgalom egyidejű lebonyolítására nem alkalmas. A 2,5 tonnás súlykorlátozás ellenére is gyakran haladnak át rajta túlsúlyos járművek. – Az önkormányzat az utóbbi 15 évben a fahíd szerkezetének felújítási, karbantartási munkáira 20 millió forintot fordított, és állapotát a szakemberek rendszeresen vizsgálták – mondta el Lakézi Gábor, a városüzemeltetési osztály vezetője sajtótájékoztatón. Dr. Puskás Tivadar polgármester hozzátette: a legutóbbi vizsgálat megállapította: a híd fa-acél-vasbeton tartószerkezete olyan mértékben károsodott, hogy az gépjárműforgalom számára a továbbiakban nem felel meg teherbírási szempontból, csupán a gyalogos- és kerékpárosforgalom áthaladása engedélyezhető rajta.

Csak gyalogosok és kerékpárosok közlekedhetnek rajta

Tegnap délután aztán dr. Horváth Attila (MSZP–Párbeszéd) önkormányzati képviselő is reagált az eseményekre a helyszínen. Elmondta: kérik, ha életveszélyes a híd, akkor zárják le azonnal. Ha pedig nem az, akkor a döntést vonja vissza a városvezetés legalább a Dolgozók úti hídnál lévő építési munkák befejezéséig

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában