ülés

2018.09.27. 19:18

Megvásárolható városi területek, támogatások

Legutóbbi ülésén a képviselő-testület döntött a civil és városrészi alap elosztásának harmadik fordulójáról. Tárgyaltak a tehetséges diákok támogatásáról és az Akasztódombon tervezett építkezésekről is.

Tersztyánszky Krisztina

A város éves költségvetéséből az idén 6,1 millió forintot tud fordítani ezeknek a közösségeknek a támogatására. Az összeget a sokéves hagyományoknak megfelelően három részletben ítélik oda a szervezeteknek. Többek közt a Szentgotthárdi Nyugdíjas Egyesület, a Hármashatár Baráti Kör, a SZEMLE Egyesület, a Szivárvány Kórus, a Szentgotthárdi Énekegyesület és a Civil Fórum is támogatásban részesült. A városrészek kategóriájában Máriaújfalu, Zsida-Zsidahegy és Rábakethely városrészi önkormányzata mellett a Farkasfa Jövőjéért Egyesület, a Rábafüzesért Egyesület és a Jakabházi Faluszépítő és Hagyományőrző Egyesület kérelme is kedvező elbírálást kapott. A város jövőre is csatlakozni kíván a hátrányos helyzetű, felsőoktatási tanulmányaikat végző, illetve kezdő fiatalok támogatására létrehozott Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíj-pályázathoz. Ehhez 500 ezer forintot tud elkülöníteni az önkormányzat. Az Akasztódomb nyugati oldalán tervezett lakóterületettel kapcsolatban is tárgyaltak a képviselők. Arról esett szó, hogy a terület nyugati oldalán beépíthető területek vannak, de még nincsenek meg a beépítéshez szükséges közművek és az út sem épült meg. A területek nagyobb része önkormányzati tulajdon, egy része magántulajdon.

Az önkormányzati területek megvásárolhatók, az utat és a közműveket pedig a területek tulajdonosainak összefogva, lehetőleg építőközösséget alkotva kell majd megépíteniük.

Ezzel egyidejűleg döntött a testület arról, hogy értékesítésre meghirdeti az említett akasztódombi területeket. Ennek eredményeként Szentgotthárd egyik legszebb területén lehet majd vásárolni építésre alkalmas területeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában