Napsütötte Mária-búcsú

2018.09.12. 07:00

Zarándokok is érkeztek a celldömölki belvárosi kegytemplomba

A hétvégén tartották meg Cellben a hagyományos Mária-napi búcsút, amelynek alapjait anno Koptik Odó bencés apát vetette meg. A vallási turizmus ismét egyre nagyobb hangsúlyt kap a város életében. A bencésekhez visszakerült kolostor épületében helyezték el a zarándokokat.

Gyuricza Imre

A búcsúhoz hozzátartozik a körmenet

Fotó: Gyuricza Imre

Szombaton a 18 órakor kezdődő szentmisét a celldömölki kegytemplomban Perger Gyula toronyi plébános celebrálta, az éjféli szentmisét pedig hagyományosan Bodorkós Imre jánosházi plébános vezette.

A búcsúhoz hozzátartozik a körmenet
Fotó: Gyuricza Imre

A vasárnapi ünnepi szentmisén Snell Györgyöt, az Esztergom–Budapesti Főegyházmegye segédpüspökét, a budapesti Szent István-bazilika plébánosát hallhatták a hívek. A búcsúra – az elmúlt évekhez hasonlóan – süteményeket, teát, cukrot, kávét, gyümölcsöt kért a helybeliektől a celli plébánia: a búcsúra érkező zarándokok „szerény ellátásához” – ahogyan a plébánia honlapján közzétették – az adományokat szombaton kora délutántól várták a kolostorba.

A körmenetben és a vasárnapi ünnepi szentmisén mintegy ezren vettek részt: ragyogó, napsütéses vasárnap délelőtt volt. Nem maradt el az ilyenkor kötelező kirakodás sem. GYI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában