európai diák­sportnap

2018.10.02. 10:00

A falunak is hirdetik a sport fontosságát Csehimindszenten

A csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola diákjai szinte kivétel nélkül lelkesen vettek részt a minden tanév őszén megrendezett európai diák­sportnapon.

Civil/Gaálné Pápai Viktória

A gyerekek már várták ezt a napot

Fotó: Gaálné Pápai Viktória

 

A gyerekek már várták ezt a napot
Fotó: Gaálné Pápai Viktória

A nebulók minden ősszel nagyon várják már ezt a napot. Jó alkalom ez arra, hogy bizonyítsanak, felmérjék, a tavalyi évhez képest mennyit erősödtek, fejlődtek. Persze az sem utolsó szempont a számukra, hogy ilyenkor közös programon szórakozhatnak egy nagyot. A rendezvényt idén sem zárták be a szervezők az iskolába. Hagyománnyá vált ugyanis, hogy a diákok korcsoportokra osztva a falu utcáin rendezett hosszútávfutáson hirdetik a lakosságnak a sport, az egészséges életmód fontosságát. Azt követően sorversenyeken, elszánt csapatokba verbuválódva küzdenek ellenfeleikkel, és közben, a csoporton belül, megtanulják támogatni egymást. A Varga Tibor tanár szervezésében lezajló esemény minden évben felbolygatja a diákokkal teli kis „méhkast”, és óriási mosolyt is csal a résztvevők arcára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában