addig is dolgozik, amíg gyógyul

2018.10.06. 18:00

A halálkerékben sérült meg a kolumbiai fiú – Felkerestük Szombathelyen

Megsérült a veszélyes halálkerék-produkcióban a győri előadás során az egyik artista. Megkerestük a Szombathelyre érkezett Magyar Nemzeti Cirkusz sátrában, megkérdeztük, hogy van.

Merklin Tímea

John Alexander Rodrigez Moreno

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

A Magyar Nemzeti Cirkusz első szombathelyi előadásán mi is ott voltunk a Sportligetben: ámultunk és bámultunk, borzongtunk, nevettünk.

John Alexander Rodrigez Moreno
Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

A cirkusz csodálatos – egyben veszélyes üzem. Ha a színházban a „mintha” varázsa uralkodik – vagyis a színészek úgy tesznek, mintha félnének, reszketnének, szerelmesek lennének, persze hitelesen –, a cirkusz a „hátha” késélen táncoló világa: itt minden úgy illúzió, hogy közben valódi. Így történhetett meg, hogy a világhírű Gerling-csoport tagja rosszul nyúlt a halálkerékben, kiugrott az ujja, a szalagok elszakadtak, most a balesetet szenvedett ujj sínben van, és még nagyon fáj. Legalább egy hétig azt a mutatványt nem fogják látni a nézők, de a kolumbiai fi ú már visszaállt a munkába: egy hetes (hét artista működik közre benne) piramist mutatnak be az előadásokon a lélegzetelállító magasban, ebben a produkcióban ő tartóember. A kolumbiai fi ú neve: John Alexander Rodrigez Moreno. 25 éves, de már bejárta a világot, volt Oroszországban, Venezuelában, Equadorban, Portugáliában, Brazíliában és más országokban. Cirkuszos családba született, gyermekkora óta artista. A Magyar Nemzeti Cirkusszal ez a második turnéja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában