Évfordulós ünneplés

2018.10.29. 07:00

Akik sokat tettek Körmendért

Kultúrkavalkáddal ünnepelték a várossá nyilvánítás évfordulóját a településen. Színes programsorozat zajlott Körmend szívében.

Markó Petra

Molnár László, Bebes István és Babati Zoltán a tegnap esti ünnepségen. Petr Dobrovolny szombaton vehette át a kitüntetést

Fotó: Jámbori Tamás

774 évvel ezelőtt, október 28-án adományozott IV. Béla király városi kiváltságlevelet Körmendnek. – A helyi értékek gyarapítása, megőrzése kemény és embert próbáló feladat – hangsúlyozta ünnepi köszöntőjében Bebes István, Körmend polgármestere. Hozzátette: az ünnephez elválaszthatatlanul hozzátartozik, hogy megemlékezzünk azokról, akik sokat tettek, tesznek mindezért. Körmend születésnapján a települést alkotókat, fejlesztőket, annak életének alakítóit ünnepeljük.

Az ő tiszteletükre, szakmai munkájuk és életük előtti főhajtásul tüntetik ki minden évben ilyenkor azokat az emberekeket, akik méltó utódai ennek a munkásságnak.

Molnár László, Bebes István és Babati Zoltán a tegnap esti ünnepségen. Petr Dobrovolny szombaton vehette át a kitüntetést

Babati Zoltán, a körmendi Babati és Társa Kft. ügyvezető igazgatója Pro Urbe díjat vehetett át.

Molnár László, a Körmendi Kulturális Központ Múzeum és Könyvtár műszaki-technikai feladatokat ellátó szakembere a Körmend város érdekében kifejtett tevékenységért díj arany fokozatú oklevelét kapta.

Petr Dobrovolnyt – aki a Roznov pod Radhostemben működő Radhost Táncegyüttes vezetője – Körmend érdekében kifejtett kiemelkedő támogatói, a város fejlődését szolgáló tevékenységéért díszpolgárrá fogadták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában