VN-rendezvény

2018.10.12. 10:00

Élmények hétvégéje, ráadásul nem kizárólag Vas megyében

Jó hírünk van azok számára, akik még nem döntötték el, hogy mivel töltik el az előttünk álló hétvégét. Lapcsoportunk jóvoltából ugyanis több olyan programot kínálunk, amelyet a Vas megye kártyával rendelkező olvasóink ötvenszázalékos kedvezménnyel vehetnek igénybe.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: Unger Tamás

Ha október, akkor megyekártyás napok – ezt már több éve megszokhatták hűséges olvasóink. A Vas megye kártya felmutatásával ilyenkor nemcsak különböző üzletekben és szolgáltatóknál kapunk kedvezményt, hanem élményt, kikapcsolódást is fél áron „vásárolhatunk”! Amire pedig talán érdemes felhívni a figyelmet: az akciók nem csupán Vas megyére vonatkoznak. Azoknak, akik már a korábbi években jól megismerték a helyi lehetőségeket, érdemes egy kicsit távolabbi úti célt kiválasztaniuk.

Nézzük, milyen lehetőségek szerepelnek a kínálatok palettáján! Szombaton, október 13-án ünnepeljük a fürdőkultúra napját. Ebből az alkalomból Vas megyei olvasók kedvezményesen látogathatják a celldömölki Vulkán Gyógy- és Élményfürdőt. Amint erről már korábban is beszámoltunk, ezen a napon szinte minden belépőjegyet fél áron vásárolhatnak meg az érvényes matricával ellátott Vas megye kártya felmutatói, pontosabban egyetlen kártya felmutatásával öt személy, akár egy egész család igénybe veheti a lehetőséget. A 2400 forintos napijegy helyett ezen a napon csak 1200, a nyugdíjasoknak 1600 forint helyett mindössze 800 forintot kell fizetniük! Ugyanígy fél áron válthatnak belépőjegyet az általános iskolások és az idősebb diákok, de hasonló kedvezményt ad a fürdő a családi napijegyek, a szau­navilág-belépők és a celldömölki lakosok jegyárai­ból is. Érdemes lesz elvinni az egész családot, hiszen a Vulkán fürdőben minden korosztály számára kínálnak kikapcsolódási lehetőséget. Családbarát fürdőről van szó, így a legkisebbeket bébimedencével, pelenkázóval, játszószobával, kényelmes pihenőterekkel és játszótérrel várják. A kicsit idősebbeket valószínűleg jobban vonzza majd a tanmedence, a meleg vizes kiúszós medence vagy a 25 méteres úszómedence. Kipróbálhatják a nyolcvanméteres óriáscsúszdát, valamint a fürdő területén található különböző sportpályákat. Ajánljuk a fürdő szolgáltatásait azoknak az idősebb olvasóinknak is, akiknél a hűvösebb őszi napok már előhozták az ízületi problémákat. A minősített, 1245 méter mélyről a felszínre törő gyógyvízben ugyanis enyhet találhatnak fájdalmaikra, gyorsabb a balesetek, műtétek utáni rehabilitáció.

Fotó: Unger Tamás

Azoknak a családoknak sem kell lemondaniuk a magyar fürdőkultúra-napi lubickolásról, akik valamelyik távolabbi településen élnek és nincsen autójuk. Celldömölkre ugyanis könnyen el lehet jutni vonattal is, a vasútállomástól pedig a helyi körjáratos busszal kiutazhatnak a fürdőre. A kerékpárral érkezőket biciklitároló, a buszos turistákat pedig külön buszparkoló is várja a fürdő bejáratánál.

Talán kevesen tudják, hogy a Vas megye kártyát a szomszédos megyékben is felhasználhatják. Aki például járt már a Vulkán fürdőben és ezúttal szeretne valami mást is kipróbálni, ellátogathat például a Zalakarosi Élményfürdőbe, ahol szombaton ugyancsak élvezheti az ötvenszázalékos kedvezményt. A komplex egész napos belépőjegy ezúttal 4000 forint helyett csak 2000 forintba kerül majd, a diákoknak 1600, a gyermekeknek pedig 425 forintot kell fizetniük. A fürdő 9 órától 21 óráig tart nyitva. A beltéri élménymedencében tíz különböző vízi attrakciót és a vadvízi áramlatot is kipróbálhatják a látogatók. A belső élménymedencéből közvetlenül ki lehet úszni a kültéri élménymedencébe, melyben egész évben nyakzuhanyok, pezsgő élményelemek várják a fürdőzőket. Az élményfürdőben fedett és nyitott pezsgőfürdő is található.

A csemeték jól szórakozhatnak a gyermekmedencében, egy minicsúszdán csúszhatnak a medencébe, ahol a vízi gomba és a vízzel teli billenő vödör adta vízcsobogást is kipróbálhatják. A felnőttek is megmutathatják bátorságukat a folyamatosan tekergő feketelyuk-csúszdában, melyben fény- és színeffektek teszik vidámabbá és még különlegesebbé a száguldást A csúszdán időmérő is helyet kapott, így minden adott egy kis versengéshez – családtagok, barátok között.

Ha az időjárás nem kedvezne a szabadtéri pancsolásnak, akkor sem kell aggódniuk kirándulóinknak. Az év minden napján három medencével, két gyógyvizes ülőfürdővel és egy termálvizes medencével folyamatosan üzemel a fedett fürdő. Önálló egységként, saját pihenőhellyel üzemel az itt található szaunablokk – két szauna, gőzkabin és hideg vizes merülőmedence –, mely a nyugalom oázisa a fürdőben.

Fotó: Unger Tamás

Hasonlóképpen kedvezményekkel várja a Vas megye kártya felmutatóit a Pápai Várkertfürdő is. Itt a felnőtt napijegy 1450 forintba, a nyugdíjas- és diákjegy 1050 forintba, a gyermekjegy 850 forintba kerül majd szombaton. A Pápai Várkertfürdő 9-től 20 óráig várja a kikapcsolódni vágyókat.

A vasárnap is kínál kedvezményes lehetőségeket, ekkor lesz ugyanis az első napja a múzeumok hónapja keretében meghirdetett múzeumi programok sorozatának. Vas megyében – ugyancsak Celldömölkön – a Kemenes Vulkánpark csalogatja kedvezményes belépővel mindazokat, akik szeretnének közelebbről megismerkedni a világ, Európa és Magyarország területén zajló vulkáni tevékenységgel. A tűzhányók világát különböző interaktív bemutatók, térképek, terepasztalok mutatják be az érdeklődő gyerekeknek és felnőtteknek. Söptei Eszter, a Kemenes Vulkánpark vezetője a következőképpen fogalmaz: A vulkáni folyamatok végigkísérték Földünk négy és fél milliárd éves történetét, befolyásolták felszínének alakulását, hatottak élővilágára, ugyanakkor sok esetben segítették és ma is segítik az ember boldogulását. Könnyen hasznosítható kőzeteket ásványokat, termékeny talajt és megújuló energiákat köszönhetünk nekik. A történelem pusztító vulkánkitöréseiben tíz- meg tízezrek vesztek oda, ugyanakkor ma is milliók élnek a vulkánok adta javakkal. A celldömölki vulkánház közelebb hozza és segít megérteni a tűzhányók működését. Nem csoda, hogy 2016 nyarán az intézmény megkapta a közérdekű muzeális intézményi besorolást. Vasárnap a Kemenes Vulkánparkban fél áron tehetünk látogatást. A felnőttbelépő 1200, a gyermek- és nyugdíjasbelépő pedig 600 forintba kerül, 2000 forintért pedig egy egész család eltölthet egy napot a sok érdekes látnivaló között.

Ahogy a fürdők esetében, úgy a múzeumoknál is több szomszédos megye kedvezményes kínálatát is igénybe vehetjük vasárnap. Ezért ha valaki hosszabb kirándulást tervez a hétvégére, érdemes ellátogatnia Keszthelyre, a Helikon Kastélymúzeumba, ahol az összes kiállításra szóló kombinált belépőjegy vasárnap 3700 helyett 1850 forintba kerül, a gyermekeknek, a 26 év alattiaknak és a 62 éves kor felettieknek pedig mindössze 925 forintot kell fizetniük. A kastélymúzeumban megtekinthetjük a korhűen rekonstruált belső tereket, a Helikon könyvtárat, a főúri pálmaházat, az egykori hintókat és a kastély lakóinak élményein alapuló vadászati kiállítást. A Helikon Kastélymúzeum 10 és 17 óra között tart nyitva.

Martonvásáron az Óvoda Múzeum kínálja a múzeumok hónapja első kedvezményes látogatási lehetőségét a Dózsa György út 13. szám alatt, 11 órától 17 óráig tart nyitva. A felnőttek 250 forintért, a gyerekek és az idősek 125 forintért, a családok 500 forintért nézhetik meg a kiállítást.

Még távolabbra, Siklósra is érdemes magunkkal vinni a megyekártyánkat, a sok izgalmat kínáló várba is kedvezményesen léphetünk be vele vasárnap: mindössze 900 forintért megnézhetjük. A diá­kok és a nyugdíjasok 450, a gyermekek pedig 300 forintot fizetnek a belépőért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában