135 éves

2018.10.11. 07:00

Jubileumi ünnepség a Puskás iskolában

1883-ban 254 tanulóval kezdte meg működését a mai Puskás Tivadar Fém- és Villamos­ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola jogelődje. Az elmúlt 135 évben sokat változott a tanított szakmák sora, de az intézmény mindig is a műszaki képzés bázisa volt. A jubileum alkalmából az iskola gálát rendezett az Agora – Savaria Filmszínházban.

SZMK

Kiállítás a jubileumra. Kovács István a tárlat előtt; harminc éve gyűjti a telefonokat, ezek is láthatók most az iskolában

Fotó: Nagy Jácint

– Olyan értékálló és piacképes tudáshoz juthatnak itt a diákok, amelyre az elmúlt 135 évhez hasonlóan ma is szükség van – fogalmazott dr. Puskás Tivadar polgármester az ünnepségen, majd azt kérte a diákoktól, hogy a szakértelmüket – ahogy az intézmény névadója is – kamatoztassák itthon.

Vöcsei Imre, a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrumhoz tartozó iskola tagintézmény-vezetője fel­idéz­te az intézmény 135 éves történetét, és beszélt a mai kor kihívásairól is.

Kiállítás a jubileumra. Kovács István a tárlat előtt; harminc éve gyűjti a telefonokat, ezek is láthatók most az iskolában
Fotó: Nagy Jácint

– Zajlik a negyedik ipari forradalom, igyekszünk haladni a technikával. Még nem tudni pontosan, hogy hova vezet a digitalizáció és a robotika, de az biztos, hogy a jövőben is becsülettel kell tanulni – mondta.

Az iskolában jelenleg 450 diák tanul. Villanyszerelőket, karosszérialakatosokat, gépi forgácsolókat, hegesztőket, köz­pontifűtés- és gázhálózat­rendszer-szerelőket képeznek, továbbá automatikai, elektronikai, mechatronikai technikus osztályokat is indítanak.

A születésnapi gála a tanárok és diákok közös kulturális műsorával zárult. A jubileumi hét programjai az iskolában folytatódnak, pénteken például időkapszulát helyeznek el az intézmény udvarán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában