mesemondó verseny

2018.10.03. 20:25

Szívéből mesél – A történetet dédmamájától tanulta

Második díjat hozott haza a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége által szervezett mesemondó versenyről Nagy Lászlóné Marika Pósa Lajos A kis gidó című meséjével.

Tersztyánszky Krisztina

Középen Nagy Lászlóné Marika mesél

Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

– Ezt a mesét még az 1880-ban született dédnagymamámtól hallottam nyolcéves koromban – mondja Marika, akinek számos mese van még a tarsolyában. Régebben a rádióból vette fel a kora délutáni mesejátékot, de most is hangoskönyvet hallgat, miközben kosarat fon. Már vagy négyszáz regényt kiolvasott így. A Braille-írással nyomtatott könyveket is el tudja olvasni, de nem kedveli, mert akkor mind a két kezére szükség van, nem tud közben mást csinálni. Marika sokat mesél az unokáinak.

Középen Nagy Lászlóné Marika mesél
Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

A verseny eredményére büszke, de felnéz a más megyékből érkezett versenytársakra is. – Volt egy tízéves vak kislány, aki olyan szépen mondta a mesét, hogy ha én lettem volna az első, átadtam volna neki a díjamat – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában