Megújult a kollégium

2018.10.12. 07:00

Ünnepelni gyűltek össze a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai

Ünnepelni gyűltek össze tegnap a felújított Németh Pál Kollégium diákjai, tanárai, valamint a város és a tankerület vezetői. A Szombathelyi Tankerületi Központ az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban elnyert pályázatnak köszönhetően csaknem 130 millió forintból korszerűsítette az épületet.

SZMK

Egri Csilla intézményvezető köszöntötte a megjelenteket

Fotó: Szombathely.hu/Cseh Gábor

Az intézményben az utóbbi több mint negyven évben nem történt teljes körű felújítás, pedig már 1975 óta fogadja a Vas megyéből és a Dunántúlról érkező, élsportoló és művészeti oktatásban részt vevő diákokat. – A szerény lakhatási körülmények egyre kevesebb diákot tudtak idecsábítani. Éppen ezért mi ezt pedagógiai munkával próbáltuk ellensúlyozni. Megújult a több mint 43 éves, felülről nyitott álmennyezet, az előtér és az ebédlő cementlapjait is eltávolítottuk, és korszerűsíteni tudtuk a már életveszélyessé vált elektromos hálózatunkat is – tájékoztatott a fejlesztésről Egri Csilla intézményvezető. Korszerűsítették a vizesblokkokat, a tanulószobák bútorzatait, a folyosói szekrényeket, a közösségi tereket, valamint akadálymentesített szobát és fürdőt is kialakítottak a szakemberek a földszinten.

Egri Csilla intézményvezető köszöntötte a megjelenteket
Fotó: Szombathely.hu/Cseh Gábor

Az ünnepségen Fodor István tankerületi igazgató köszöntőjében ismertette a Szombathelyi Tankerületi Központ jelenleg is futó, illetve a következő évre előretekintő beruházásait, amelyek összértéke 2,5 milliárd forint. Hangsúlyozta: a kollégiumok nagyon fontos kapcsolódási pontok az oktatási rendszerben. Nem csak egyszerű szállást jelentenek a diákoknak, hanem az itt dolgozó pedagógusok törekednek arra is, hogy a tanulók hasznosan töltsék el szabadidejüket is. A Németh Pál Kollégium az infrastrukturális fejlesztések részeként 128 millió forint pályázati támogatási összegből újulhatott meg.

– Ez az intézmény a különböző szakirányokat, szakterületeket elsajátító diákok gyűjtőhelye, ahol értéket teremtenek, és megtanulják becsülni egymás munkáját is – mondta dr. Puskás Tivadar polgármester, majd felidézte az intézmény névadója, a dobópápa Németh Pál emberi nagyságát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában