Öt szavazókörben

2018.10.13. 07:00

Választ vasárnap 4305 szombathelyi 

Időközi önkormányzati képviselő választást tartanak holnap Szombathely 5. számú egyéni választókerületében. Öt szavazókörben várnak összesen 4305 választásra jogosult helyit. 

VN

Az időközi önkormányzati választás oka, hogy az 5. számú egyéni választókerület megválasztott képviselője egy éven keresztül nem vett részt a testület munkájában. Eddig dr. Czeglédy Csaba képviselte a körzetet az önkormányzat munkájában, büntetőeljárás folyik ellene, a gyanú az állam megkárosítása, előzetes letartóztatásban van. A Nemzeti Választási Iroda október 14-ére tűzte ki az időközi voksolást, amely összesen 4305 szombathelyit érint. Az 5. számú egyéni választókerületben öt szavazókörben adhatják le szavazataikat: a Hétszínvirág Óvodában, a Gépipari szakközépiskolában, a Napraforgó Bölcsődében, a Szűrcsapó Óvodában, és a Csodaország Bölcsődében van egy-egy szavazókör. Kettő jelölt neve szerepel a szavazólapon. Dr. László Győző az Éljen Szombathely! Egyesület jelöltje, augusztus 31-én vették nyilvántartásba; dr. Melega Miklós a FIDESZ–KDNP jelöltje, szeptember 7-én vették nyilvántartásba. Szavazni vasárnap 6 órától 19 óráig lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában