Planetária

2018.10.05. 07:00

Világűrutazás a szombathelyi múzeumban

Exobolygó, Saturnus, holdjáró – változatos űrbéli dolgokkal szembesíti az érdeklődőket a Planetária című kiállítás. A látványos tárlat az ASTRO sorozat része.

SZMK

Máris háromezer diák jelentkezett, hogy megnézzék a Planetáriát – mondta el az előzetesLehozzák nekünk a csillagokat: márciusig látogatható a sorozat legújabb kiállításatapasztalatokat Czenki Zsuzsanna, a Savaria Múzeum általános igazgatóhelyettese. A tárlat a megye számos iskolájának felkeltette az érdeklődését, hiszen a gyerekeknek is jól értelmezhető és izgalmas, élvezhető – mondta el az ELTE Gothard Asztrofi zikai Obszervatórium és Multidiszciplináris Kutatóközpont igazgatója, Szabó M. Gyula. Hozzátette, hogy ennek ellenére még a szakemberek számára is tartogat érdekességeket a kiállítás, hiszen a legújabb kori felfedezésekből is válogattak ide új dolgokat. Mintha belülről világítanának a csillagok – az égitestek megvilágítása olyan, mintha az űrben lenne, oda érkezne a terembe belépve a látogató. A kiállítást szervező szakemberek egyik célja pontosan ez volt: lehozni ide a világegyetem egy kis szeletét, a legizgalmasabb dolgokat a csillagászat tudományából. – Ezt a tárlatot korhatár nélkül mindenkinek érdemes megnéznie – mondta dr. Takátsné dr. Tenki Mária képviselő, bizottsági elnök a megnyitón. A kiállítás – a legújabb eredményeken túl – kiemeli az asztronómia magyar tudósainak eredményeit. A Planetária márciusig látogatható a Savaria Múzeumban.

Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

 

Lehozzák nekünk a csillagokat: márciusig látogatható a sorozat legújabb kiállítása

Máris háromezer diák jelentkezett, hogy megnézzék a Planetáriát – mondta el az előzetes tapasztalatokat Czenki Zsuzsanna, a Savaria Múzeum általános igazgatóhelyettese. A tárlat a megye számos iskolájának felkeltette az érdeklődését, hiszen a gyerekeknek is jól értelmezhető és izgalmas, élvezhető – mondta el az ELTE Gothard Asztrofi zikai Obszervatórium és Multidiszciplináris Kutatóközpont igazgatója, Szabó M. Gyula. Hozzátette, hogy ennek ellenére még a szakemberek számára is tartogat érdekességeket a kiállítás, hiszen a legújabb kori felfedezésekből is válogattak ide új dolgokat. Mintha belülről világítanának a csillagok – az égitestek megvilágítása olyan, mintha az űrben lenne, oda érkezne a terembe belépve a látogató. A kiállítást szervező szakemberek egyik célja pontosan ez volt: lehozni ide a világegyetem egy kis szeletét, a legizgalmasabb dolgokat a csillagászat tudományából. – Ezt a tárlatot korhatár nélkül mindenkinek érdemes megnéznie – mondta dr. Takátsné dr. Tenki Mária képviselő, bizottsági elnök a megnyitón. A kiállítás – a legújabb eredményeken túl – kiemeli az asztronómia magyar tudósainak eredményeit. A Planetária márciusig látogatható a Savaria Múzeumban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában