Adománygyűjtés

2018.11.25. 07:00

A felelős állattartásra nevelik a vasvári ovisokat

Legyenek felelős állattartók a mostani ovisok – ez a célja a szülői munkaközösségnek, és tesznek is a cél érdekében.

Pogács Mónika

Zágorhidi-Czigány Borbála, Bohár Klaudia és Farkas Marcell barátkozott a menhelyi kutyákkal

Fotó: Laki Edina

Összesen 130 kilogramm állat­eledel gyűlt össze azon a családi délutánon, amelyet az óvoda szülői közössége szervezett az általános iskolában. Az adománygyűjtéssel a szervezőknek egyfajta érzékenyítés is céljuk volt a felelős állattartás jegyében. Éppen ezért az összegyűlt állateledelt közösen a gyermekekkel vitték el a Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület és Állatmenhelynek. A csaknem háromszáz kutyának ideiglenes otthont adó telep munkatársai az adományozás mellett az önkéntes munkának is örülnek: ilyen segítség a kutyasétáltatás. A vasvári ovisok is megsétáltattak néhány menhelyi kutyát.

Zágorhidi-Czigány Borbála, Bohár Klaudia és Farkas Marcell barátkozott a menhelyi kutyákkal
Fotó: Laki Edina

– A gyerekek nagyon élvezték a látogatást, a sétánál a kutyák is boldogan ugrándoztak, jólesett nekik a törődés. Vittünk lepedőket, ágyneműt is a kutyusok alá. Valószínűleg jövünk még ide az ovisainkkal máskor is – nyilatkozta Laki Edina, a Ficánkoló Óvoda szülői közösségének elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában