Vasi Ifjúságért

2018.11.29. 09:00

A fiatalság: erőforrás

Az Új Nemzedék szombathelyi közösségi terében Sokszínűen a települések ifjúságáért címmel regionális szakmai napot tartott a Vasi Ifjúságért Egyesület.

Lakosi Gabriella

Radák Tamás Levél településről érkezett

Fotó: Szendi Péter

A rendezvény célja az volt, hogy a különböző települések ifjúsági munkájában érintett szervezetek képviselői és természetesen az aktív fiatalok új impulzusokat kapjanak, tapasztalatot cserélhessenek és megoszthassák egymással a jó gyakorlatokat.

Majthényi László, a Vas megyei közgyűlés elnöke a megnyitón azt mondta: az ifjúságügy az a terület, ahol politikától függetlenül közösen dolgoznak „a legaktívabb és a legjobb emberek”. Hangsúlyozta: számára is fontos ez az ügy, és örömmel látja, hogy bárhogy is változik a közélet, ez a terület mindig aktív marad, hiszen „a jó energiák utat törnek maguknak”.

Radák Tamás Levél településről érkezett
Fotó: Szendi Péter

Aztán a résztvevők előadásokat hallgathattak meg. Nem csak vasiak képviseltették magukat, a Győr-Moson-Sopron megyei Levél településen zajló munkáról például Radák Tamás, a Levéli Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat felnőtt segítője számolt be. Sok tapasztalatot hoztak magukkal, már 26 éve működik a GYÖK a településen.

Az előadások után pedig kiscsoportos foglalkozással folytatódott a nap: tematikus beszélgetésekkel telt a délután. Borsos László, az Új Nemzedék Közösségi Tér ifjúságszakmai koordinátora azt mondta, fontos lenne, hogy mindenkiben tudatosuljon: az ifjúságügy nem megoldandó probléma, hanem erőforrás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában