Mozaik

2018.11.19. 09:00

Luther-rózsa a büki templomnál

Folyamatosan csinosítják az evangélikus templom környékét, most egy Luther-rózsa került a járdára, pontosabban a járdába. Krizsán Szilvia mozaikművész munkája.

Bakos Ágnes

A mozaik a templomnál Krizsán Szilvia munkája

Fotó: Bakos Ágnes

– A Büki Evangélikus Egyházközség néhány éve hozott döntést, hogy szeretnénk felújítani a templomkörnyékét, a kertet, a parókiát és a gyülekezeti házat is. Több etapban terveztük a megvalósítást – idézte fel Takácsné Papp Erzsébet, a büki evangélikus egyházközség felügyelője.

Emlékeztetett, hogy először a gyülekezeti házat újították fel, a korszerűsítéssel korábban az óvodásoknak, most az időseknek tudnak helyet adni. Most a templom közvetlen környezete van soron, az elmúlt hetekben már meg is kezdődtek a templomkert kerítéscseréjének munkálatai. A hétvégén pedig újabb állomásához érkezett a környezet szépítése: Krizsán Szilvia helyi mozaikművész készített egy monumentális Luther-rózsát, amely a járdába került. Takácsné Papp Erzsébet elmondta: alapos előzetes munkákra volt szükség, hogy a hatalmas mozaikkép biztonsággal a helyére kerülhessen. Az eredmény látványos–már megcsodálható az evangélikus templom előtt.

A mozaik a templomnál Krizsán Szilvia munkája
Fotó: Bakos Ágnes

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában