Kiállítás

2018.11.21. 07:00

Megdöbbent, egyúttal el is gondolkodtat a körmendi kiállítás

Karádi Tamás évek óta jelen van a Körmendi Kulturális Központ nemzetközi szinten zajló kulturális életben. Kiállítása nyílt a városban.

Markó Petra

Karádi Tamás a megnyitón

Fotó: Markó Petra

2015-ben frissen végzett művészként került a körmendiek látókörébe. Azóta valamennyi külföldi rendezvény alkotó résztvevője volt. Ott volt a Graffiti és Street Art és a Voices fesztiválokon Ausztriában, illetve német és szlovén alkotótáborokban is. Most a Körmendi Városi Kiállítóteremben önálló bemutatkozási lehetőséget kínáltak neki. – Bár street artos munkáit is láthatták az érdeklődők egy csoportos kiállításon a városban, helyi megkeresésünkre is pozitívan reagált azzal, hogy alkotásait elhozta már a Született tehetségek kiállításunkra – hangsúlyozta Pálóczi Zsuzsanna, a Körmendi Kulturális Központ Múzeum és Könyvtár igazgatóhelyettese a megnyitón.

Karádi Tamás a megnyitón
Fotó: Markó Petra

Ott és akkor született az elhatározás a folytatásra. A fiatal képzőművész már általános iskolás kora óta művészeti környezetben nőtt fel, ez volt a legnagyobb hatással arra, hogy ma így találkozhatunk vele. Előbb rajz tagozaton tanult, a középiskolában keramikusként végzett, majd az akkori szombathelyi Nyugat-magyarországi Egyetem – Savaria Egyetemi Központ Vizuális Művészeti Kara kézműves szakán végzett festett-nyomott textilművesként. A diploma után ezen a szakon csaknem két évig óraadóként dolgozott. Közben rövid ideig bőrdíszművel is foglalkozott.

Munkáiban is látszik ez a fajta sokrétűség, ami akár eklektikusnak is mondható. De érzékelhető egy bizonyos vonal, amelyet minden eszközzel megjelenít, ez pedig a társadalom kritikája. Burkoltan vagy nyíltan, halkan vagy hangosan, ahogyan a téma megkívánja, vagy a technika lehetővé teszi. Arra törekszik, hogy amikor csak tudja, a lehető legkevesebb anyagi befektetéssel készítse el a munkáit, amikkel megdöbbent és elgondolkodtat. Alkotásait december 8-áig lehet megnézni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában