Isten éltessen Sárvár!

2018.11.09. 07:00

Már épül a Zene Háza – Nagyberuházások Sárvár 50. születésnapján

Ötvenedik születésnapját nagyberuházásokkal ünnepli a város. Ezek közül az egyik a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola udvarában már szerkezetkész új kulturális és közösségi tér, a Zene Háza.

Pajor András

Máhr Tivadar alpolgármester és Szélesi Attila igazgató a műszaki bejáráson

Fotó: Pajor András

Ez az első megvalósuló beruházás, amely a Vas megyei önkormányzat csaknem kétmilliárd forintos turisztikai célú fejlesztési keretéből nyert támogatást. A 330 milliós projekt költségeinek kétharmadát a településfejlesztési operatív program támogatása adja, a fennmaradó részt a városi önkormányzat állja.

Máhr Tivadar alpolgármester és Szélesi Attila igazgató a műszaki bejáráson
Fotó: Pajor András

Az ütemterv szerint halad a kivitelezés, alig fél év alatt elkészült az épület szerkezete és külső szigetelése. Jelenleg a belsőépítészeti munkák zajlanak, derült ki a munkaterület bejárásakor. – A ház a legújabb építészeti trendek és követelmények szerint épül, várhatóan jövő januárban készül el – mondta Máhr Tivadar alpolgármester. Az arborétum közvetlen szomszédságában emelkedő Zene Háza nagyterme alkalmas lesz élő koncertek megtartására, továbbá szolgálja a művészeti iskolát, és hátteret ad a kistérség kulturális – főként zenei – kínálatának bemutatásához. Kiállítótér és kávézó is helyet kap az épületben. – Olyan környezetben taníthatunk, amelyről álmodni sem mertünk – mondta Szélesi Attila, az alapfokú művészeti iskola igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában