Lovak körül fogott a világ

2018.11.13. 17:30

Nagyszabású rajzverseny zárult a Rum-Kastély EGYMI-ben

Immár tizedik alkalommal találkoztak a művészetek kis barátai a Rum-Kastély EGYMI-ben, ahol díjátadót tartottak: Csak úgy a lovakról, ez volt a hívószó. Profikat is megihletett a téma, így jótékonysági online licitre készültek képek.

Bakos Ágnes

Fotó: Szendi Péter

Versenylovak, pónik, lovas íjász, unikornisok – a lovakról alkothattak kicsik és nagyobbak a rajzpályázatban, amelyet díjátadóval zártak tegnap a Rum-Kastély EGYMI aulájában. Rendkívül színes kiállítás kerekedett, összesen 250 alkotás között kellett választani a zsűrinek – mondta el Király Éva, a verseny egyik koordinátora, egy lovas szaklap főszerkesztője.

Dr. Vesselyi Beáta képzőművész, a lóábrázolások kutatója, a zsűri elnöke azt mondta, minden beküldött munkát kiállított volna, mert mindegyik jó, „méghozzá azért jók, mert őszinték” – fogalmazott. Huszonnégy képet díjaztak, szerte a Dunántúlról voltak nyertesek, így szombathelyi, budapesti, zalaegerszegi, vasvári, csepregi, vépi, győri gyerekek és fiatalok. Különlegessége volt a megméretésnek, hogy együtt bírálták el az ép és a fogyatékkal élő diákok rajzait. Profi alkotókat is megihletett a lovas téma, négy képzőművész alkotását állították ki az iskolában és árverezik el még karácsony előtt, az online licit bevételét a Rumi Csigabiga Alapítvány kapja.

 

A lovas hangulathoz zenei élmény is kapcsolódott a díjátadón: a rumi színkottás zenekar a Háry János daljátékból hozott harangjátékot. Azt, hogy a rumi diákok nem csak a képzőművészet barátai, a táncos Gézengúz csoport is bizonyította. Büszke, hogy ilyen intézményeik vannak – méltatta a verseny apropóján a rumi kastélyban folyó munkát Fodor István, a Szombathelyi Tankerületi Központ Igazgatója. Domjánné Éder Marietta intézményvezető elmondta: szakmai napot is tartottak, az értelmi sérültek kommunikációja és a lovak kapcsolata volt a téma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában