Még nem jogerős a Szombathelyi Járásbíróság ítélete

2018.11.19. 14:23

Nyolc és fél év rablásért, lopásokért, garázdaságért

Végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélte a Szombathelyi Járásbíróság a férfit, aki fegyvernek látszó tárggyal kirabolt egy dohányboltot, korábban pedig idős emberektől is lopott. A többszörös visszaeső és védője fellebbez, így 8 és fél év fegyházbüntetésről szóló ítélet nem jogerős.

Bakos Ágnes

Fegyveres rablás, kifosztás, lopás és garázdaság miatt is felelnie kellett a férfinak – tájékoztatott a Szombathelyi Törvényszék szóvivője, dr. Kustos Anna Zsófia.

Tavaly januári az „első esete”: amikor besurrant a Haladás VSE könyvelőirodájába, pénztárcát lopott. Aztán tavasszal több alkalommal az utcán kiszemelt időseket, hazakísérte őket, aztán elvette a pénztárcájukat. Egy alkalommal a nyílt utcán veszekedett az élettársával, bántalmazta is a nőt.

A fegyveres rablás is tavaly tavasszal volt, áprilisban: kapucnival takarta az arcát, úgy ment be az egyik szombathelyi dohányboltba, és egy pisztolynak látszó tárggyal kényszerítette az eladót, hogy a kasszában lévő készpénzt tegye egy nejlontáskába és azt adja át neki.

A Szombathelyi Járásbíróság a férfit valamennyi vádpontban bűnösnek találta. Nyolc és fél év letöltendő fegyházbüntetésre ítélték, beleszámítva az elmúlt 19 hónapot, amióta letartóztatásban van.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője azonban fellebbez: részben felmentésért részben enyhítésért, vagyis a döntés még nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában