felújítás

2018.11.16. 21:02

Tornaszobát kaptak a gércei óvodások

Birtokba vehették az ovisok az új tornaszobát, és energiatakarékosabb lett az egész óvodaépület Gércén. Már csak az kell, hogy még több apróság járjon az intézménybe.

Bakos Ágnes

Lufizunk? Igen! Avató az oviban Fotó: Szendi Péter

– Lufizunk? – Igen! – csak suttogtak a gyerekek a folyosón, amíg tartott a szalagátvágás, aztán annál nagyobb hanggal tódultak a tornaszobába, amelyet tegnap adtak át ünnepélyesen a gércei óvodában. A színes lufi k között játszottak a kiscsoportosok, a középsősök és a legnagyobbak is a most elkészült teremben.

– Ez egy olyan beruházás, amelyre legalább húsz éve vártunk – mondta el Kovács László, Gérce polgármestere. A számokat is sorolta: 28,24 millió forintot nyertek pályázaton az ovi felújítására, ehhez az összeghez még 5,1 millió forintot tettek. Megköszönte a támogatást a térség országgyűlési képviselőjének, a megyei közgyűlésnek, külön Szijártó Lászlónak is.

Lufizunk? Igen! Avató az oviban Fotó: Szendi Péter

– Vas megyében összesen 170 projekt megvalósítása és tervezése folyik a Terület- és településfejlesztési operatív programban, a gércei óvoda a huszadik, amelyik elkészült – mondta Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke. Kiemelte, hogy a programban cél, hogy ne csak a városok, a falvak is fejlődjenek. Az óvoda kapcsán azt mondta, csak a szülőkön múlik, hogy hány testvérrel töltik majd meg az intézményt.

– Napjainkban az óvoda a legfontosabb intézménytípus – mondta V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. Úgy fogalmazott, a falu „megújuló energiáját” jelentik a gyerekek, hiszen ők a jövő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában