Bizalmat szavaztak

2018.11.29. 07:00

Újabb öt évre kapott bizalmat a vezető – ülésezett a képviselő-testület Vépen

Mintegy húsz napirendi pontot tárgyalt keddi ülésén a képviselő-testület. Döntöttek a képviselők a művelődési ház és könyvtár igazgatói pozíciójára érkezett pályázatról.

Tóth Kata

A régi-új igazgató: Iszakné Koszorús Judit

Fotó: Szendi Péter

A szakértői bizottság Iszakné Koszorús Juditot javasolta intézményvezetőnek – egyedül ő, a mostani igazgató pályázott, aki 2009. január 15. óta töltötte be a pozíciót. A testület hat igen szavazattal, egy tartózkodással újabb öt évre megbízta a feladattal.

Korábban is voltak megbeszélések, legutóbb lakossági fórumot tartottak Vépen a településkép védelméről szóló önkormányzati rendelettel kapcsolatban – a keddi ülésen lezárta és elfogadta a testület a rendeletet. Csakúgy, mint a zaj- és rezgésvédelem helyi szabályozásáról szólót: 2019. január 1-jétől tilos a házi, ház körüli, kerti munkát szolgáló zajkeltő berendezések használata Vépen hétköznapokon este 8-tól reggel 8 óráig, szombatonként délelőtt 9 óráig, és este 6 után, vasárnap és munkaszüneti napokon pedig egész nap.

A régi-új igazgató: Iszakné Koszorús Judit
Fotó: Szendi Péter

Lemondott a Tudás Fája Közalapítvány egyik kuratóriumi tagja, a vépi Pados Róbertet választották új tagnak. Dr. Hoós Anna Katalin jegyző ismertette az önkormányzat 2019. évi belső ellenőrzési tervét. Egyhangú döntés született a hulladék-, valamint a szennyvízszállításra érkezett egy-egy ajánlatról is. Kérelemmel fordult az önkormányzathoz Kajcsos György helyi vállalkozó: a földjeinek csapadékvíz-elvezetésére szolgáló árkot szeretné kitisztítani, és felmerült benne az is, hogy megvásárolná az árkot az önkormányzattól. A munka elvégezhető, de az árok ne kerüljön magánkézbe, így foglalható össze a képviselők véleménye. Megújult Vép főtere, fákat, bokrokat telepítettek a területre, most a rendszeres kertészeti tevékenységre kér ajánlatot a város. Egy cég optikaikábel-hálózatot tervezne és építene ki a településen az egyik legnagyobb távközlési és telekommunikációs vállalat részére – a képviselők hozzájárultak ehhez. Zárt ülésen döntöttek az egészségügyi állapotuk miatt karácsonyi segélyben részesülőkről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában