baleset

2019.01.29. 13:40

Autókat szállító kamion borult fel Szombathelyen – Frissítve (Videó)

A baleset a 86-os főút és az Acsádi Ignác utca kereszteződése közelében történt.

Horváth Balázs, Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotó: Horváth Balázs

16.15

Megkezdődött a műszaki mentése annak az autószállító kamionnak, ami kedd délután szenvedett balesetet a 86-os úton, Szombathely határában. A leborult autókat daru segítségével emelik le, majd állítják a kerekeire, ezután kezdődhet az árokban, az oldalán fekvő kamion mentése, amihez viszont teljes szélességében le kell zárni a 86-os utat. A forgalmat elterelik a munkálatok idejére.

Fotó: Horváth Balázs
Fotó: Horváth Balázs

14.45

A 86-os úton Szombathely felől Körmend irányába tartott egy lengyel rendszámos, autókat szállító kamion kedden délután, amikor Szombathely határában előtte egy másik kamion megállt a szemből érkező forgalom miatt, mivel balra akart kanyarodni. A hátul érkező lengyel kamion vezetője későn vette ezt észre, megállni már nem tudott, de hogy ne hajtson a másik járműnek, a sofőr inkább az árokba kormányozta a szerelvényt. A kamion és a pótkocsi az oldalára borulva állt meg, a szállított járművek is oldalra borultak.

A sofőrt a mentők a helyszínen megvizsgálták, de nem kellett kórházba szállítani.

A műszaki mentés idején először félpályás útlezárás lesz, majd teljesen le kell zárni a forgalmas 86-os főutat a munkálatok végéig.

Fotó: Horváth Balázs
Fotó: Horváth Balázs
Fotó: Horváth Balázs
Fotó: Horváth Balázs
Fotó: Horváth Balázs
Fotó: Horváth Balázs

13.40

Az oldalára borult egy autókat szállító kamion Szombathelyen, a 86-os főút és az Acsádi Ignác utca kereszteződése közelében. A helyszínre a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járművet. Az elsődleges információk szerint az eset során senki nem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában