Vádemelés

2019.01.16. 13:00

Csalásért kell felelnie a pólókat árusító nőnek

Pólókkal csaló nő ellen emelt vádat a Sárvári Járási Ügyészség. Jól ment a pólóbolt, még online is kínálta azokat a nő, csak a gyártónak felejtett el fizetni. Most készült ellene vádemelés.

VN

Fotó: Illusztráció

Csalás miatt kell felelnie a nőnek, aki pólókkal csalt még 2017 nyarán – tájékoztatott a Sárvári Járási Ügyészségen készült vádemelésről dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A nő pólókat rendelt, azokat el is adta – csak a gyártónak felejtett el fizetni. Pedig az árut rendben megkapta: 287 darab különböző méretű és színű pólót rendelt és kapott egy sárvári székhelyű cégtől. Egyedi ruhákról van szó, a sárvári cég egyik alkalmazottja tervezte a pólók mintáját, majd a cég nevében átadta a legyártott terméket a megrendelőnek 2017 júliusában Zánkán. Azonnal árulni is kezdte a nő a pólókat, egy közelben zajló rendezvényen, aztán egy népszerű közösségi oldalon is kínálta a ruhákat. A fizetéssel ráért: a megegyezés szerint a nyár végéig kellett rendeznie a számlát.

Ez azonban elmaradt. Nemhogy augusztus végéig nem fizetett, de nem reagált a fizetési felszólításokra sem, sőt – ahogy az ügyészség közleménye fogalmaz – „igyekezett kitérni a kapcsolatfelvétel elől”. Végül azt is letagadta, hogy átvette a pólókat. Mintegy 633 ezer forint kárt okozott, a pénz elenyésző része térült meg, ugyanis hiába tagadta az átvételt, 27 pólót lefoglaltak a nyomozók a nő lakásán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában