Gyűjtőpontok

2019.01.02. 08:00

Leszedte már? Van, ahonnan szerdán elvitték a kiszolgált karácsonyfákat Szombathelyen

Január 6. vízkereszt, akkor zárul a karácsonyi ünnepkör és hagyományosan addig díszítik a lakásokat a karácsonyfák. Azonban több helyen a gyűjtőkbe kerültek a kiszolgált fenyők, és van, ahonnan már szerda reggel elvitték azokat.

Bakos Ágnes

Telik már az egyik gyűjtőedény a Joskar-Ola lakótelepen

Fotó: Bakos Ágnes

A Szomhull Szombathelyi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. emlékeztet, idén is tettek ki gyűjtőedényeket, pontosabban rácsokat, azokba lehet tenni a leszedett fenyőket. A gyűjtőket egészen január 31-ig folyamatosan ürítik, februártól majd a Körmendi úti hulladékudvarban adhatóak le a fák.

Ahol nincs gyűjtőpont, vagyis a családi házas övezetekben, ott két-két januári napon szedik össze a fákat.

A Gyöngyös pataktól nyugatra, a Rumi Rajki utcától a Brigád utcáig, valamint a Saághy István utcától a Szabadnép utcáig húzódó területen január 4-én és 29-én viszik el a fenyőket.

Telik már az egyik gyűjtőedény a Joskar-Ola lakótelepen
Fotó: Bakos Ágnes

A szőlősi vasútvonaltól Gyöngyöshermán–Szentkirályig, valamint a Budai Nagy Antal utcától a szőlősi vasútvonalig január 7-én és 24-én.

Az oladi városrésztől a Kálvária utcáig január 2-án volt az első szállítás, a következő 30-án lesz.

Az Alsóőr utcától az Öntő utcáig, valamint a Stettner Lajos utcától a Minerva lakótelepig, Újperinten és a Petőfi telepen január 10-én és 28-án lehet kitenni a fenyőket.

A Kálvária utcától a Hajnóczi utcáig január 9-én és 31-én szállítanak.

Zanaton, valamint a Söptei út és a Lovas út környékén január 4-én és 29-én viszik el a fenyőket.

Ahogy a lomtalanításnál is lenni szokott: a leszedett fenyőfákat reggel 7 óráig kell kitenni a kukák mellé. Arra figyelni kell, hogy a fák ne akadályozzák se a gyalogosforgalmat, se a parkolást.

Ugyanez a helyzet Jákon és Táplánszentkereszten – azokon a településeken is a szombathelyi szolgáltató illetékes. Jákról 2-án vitték el első körben a kidobott fenyőket, a második szállítás 30-án lesz. Táplánszentkereszten január 7. és 24. a két szállítási nap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában