Az első gépészek

2019.02.14. 07:00

Aranydugattyút adtak a kvízben, Aranyrugót a pótvizsgákért – Szakest

Az ELTE Informatikai Kar szombathelyi (duális) gépészmérnöki képzés végzőseinek búcsúztatására rendezett szakestet kedden a Savaria Műszaki Intézet és a hallgatói önkormányzat.

Merklin Tímea

Fotó: Horváth Balázs

Történelmi esemény volt az egyetem életében, mert ez volt az első ilyen alkalom: most végeznek a legelső, 2015-ben felvett szombathelyi (duális) gépészmérnök-hallgatók. Az ünnepen elköszönt a nyugdíjba vonuló prof. dr. Horváth Béla egyetemi tanár, aki a képzés szakfelelőse volt, díjat kaptak a kiemelkedő közösségi és tudományos munkát végző hallgatók, és műszaki kvízjátékra is sor került, amelynek első helyezéséért Aranydugattyú díj járt.

A hallgatók a három és fél éves közös munka alapján Aranyrugó díjat ítéltek dr. Fekete Gusztávnak, ő volt a végzős évfolyam tanárai közül az, akinél a legtöbb pótvizsga volt; Aranynívópálca díjat pedig Gönye Zsuzsannának, akit emberileg és szakmailag is erre a legalkalmasabbnak gondoltak.

 

Dr. Balázsy Péter megyei jegyző arra emlékezett, amikor a gépészmérnök-oktatók „felvételiztek” ide, egyikük azzal indokolta, miért szeretne idejönni, hogy az induló képzésben lát maga előtt 30-40 éves perspektívát. Ő dr. habil. Andó Mátyás, aki ma már a Savaria Műszaki Intézet igazgatója. Balázsy Péter köszönetet mondott a hallgatóknak, hogy kockáztattak, az oktatóknak, hogy családjaikkal ideköltöztek, és a nulláról felépülő képzés mellé álltak, valamint a partnercégeknek, amelyek fontosnak tartották a duális képzés megvalósítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában