Ajándékozz Te is könyvet!

2019.02.13. 16:00

Hogy minden gyerek kezében lehessen könyv: Nemzetközi Könyvajándék Nap

Február 14-e nemcsak a szerelmesek ünnepe, világszerte ezen a napon ünneplik a Nemzetközi Könyvajándék Napot, a Berzsenyi Dániel Könyvtár is csatlakozott a kezdeményezéshez.

vaol.hu

Nemzetközi Könyvajándék Nap kezdeményezés legfőbb célja nem más, mint növelni a gyerekek hozzáférési lehetőségét a könyvekhez, szorosabbá tenni a gyermekek és a könyvek barátságát. A Berzsenyi Dániel Könyvtár tavaly már negyedik alkalommal csatlakozott nagy sikerrel a nemzetközi könyvajándék naphoz, idén pedig ismét lesz könyvajándék polc, csoportos könyvajándékozás és közös mesélés.

Könyvajándék polc

A Berzsenyi Dániel Könyvtár egy könyvajándék polc felállításával teremti meg az ajándékozás lehetőségét 2019. február 14-én csütörtökön. A könyvtár földszintjén található polcra ezen a napon bárki helyezhet el olyan új vagy jó állapotú használt könyvet, amelyet jó szívvel elajándékozna, s minden ajándékozó maga is választhat a polcról, ha megtetszik neki valamelyik kötet. A könyvajándékozásban kortól függetlenül bárki részt vehet, így nálunk nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is tartogat meglepetést ez a két nap. Természetesen a könyvekben pici ajándékok, üzenetek is megbújhatnak, így bárki személyessé teheti az ajándékozást.

2019. február 14-én 11 órától a gyermekkönyvtárban közös könyvajándékozásra, mesélésre, könyves csevegésre várnak gyermekcsoportokat. A csatlakozni vágyók a 94/513-544-es telefonszámon jelentkezhetnek. A cél ezúttal is az lesz, hogy mindenki adjon, s mindenki kapjon könyvajándékot, miközben közös utazást teszünk a mesék világába.

A Nemzetközi Könyvajándék Nap hivatalos oldala: http://bookgivingday.com/

A könyvajándék nap Facebook oldala: https://www.facebook.com/BookGivingDay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában