A minőség kötelez

2019.02.05. 11:32

Rangos elismerés a Körmendi Kulturális Központnak

A Körmendi Kulturális Központ 2016 után másodszor is megkapta a Minősített Közművelődési Intézmény címet. A kulturális központ kis delegációja a Magyar Kultúra Napján vehette át a rangos elismerést Budapesten, a Hagyományok Házában. A cím nagy megtiszteltetés, de egyben iránymutatás is a jövőre nézve, hiszen a minőség kötelez.

VN

Fotó: Jámbori Tamás

A Körmendi Kulturális Központ igazgatója, Hadnagyné Vörös Márta immár másodszor vehette át a Minősített Közművelődési Intézmény címet.

Az elismerést január 22-én, a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett központi ünnepségen vehették át a Hagyományok Házában, a Budai Vigadóban. Az eseményen – noha valamennyi munkatársunkat várták – csak szűk létszámban tudtak megjelenni, mivel ezzel egyidejűleg Körmenden is kiemelkedő rendezvények zajlottak.

A Minősített Közművelődési Intézmény Címet az országból tizennégy intézmény vehette át. Köztük kettő Vas megyéből, a körmendi mellett a másik a vasvári Nagy Gáspár Kulturális Központ volt. Dunántúlon pedig a vasiakkal együtt három intézményt találtak érdemesnek összesen.

Az elismeréseket – köszöntő beszéd mellett – Fekete Péter, az EMMI kulturális államtitkára adta át. A ceremónia alkalmával kiemelték a Körmendi Kulturális Központ sokoldalúságát, az ellátott feladatok sokrétűségét, a munkavégzéssel kapcsolatos külső elismerő vélemények hangsúlyát. Példaként emelték ki a tanuló-tanító szervezet egyedi, egyedülálló partneri tevékenységét, a rendezvények és kiállítások valamint a művelődő közösségekkel kapcsolatos munkák szakmai színvonalát.

Fotó: Jámbori Tamás

Az ünnepségen más díjakat is átadtak, így például Államtitkári Elismerő Oklevelet vehetett át Nyerges Attila, az Ismerős Arcok zenekar frontembere. A legnagyobb kitüntetést, a Pro Cultura Hungarica Díjat Böjte Csaba kapta meg, amelyet Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma minisztere adott át. Miniszter úr egyébként személyesen külön is gratulált a Körmendi Kulturális Központot képviselőinek.

Az elismerések átadásán közreműködött a Magyar Állami Népi Együttes, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, és a Nemzeti Filharmonikusok. A legrangosabb szakmai elismerés a Minősített Közművelődési Intézmény Díj, amelyet az idén a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központ vehetett át.

- A cím, amelyet ismét kiérdemeltünk, nem az enyém, hanem az intézményé. Nyilván sikerként élem meg vezetőként, hogy elnyertük, azonban azok nélkül az emberek nélkül, akiket a munkavégzés kapcsán a sors mellém rendelt, nem volna lehetséges. Rendkívül hálás vagyok nekik, hogy a tudásuk, tehetségük legjavát adják hozzá, mint legfontosabb értéket a város kulturális életéhez, a kulturális központ működéséhez – fogalmazott Hadnagyné Vörös Márta, aki 2011. április elsejétől a többfunkciós, könyvtári és múzeumi tevékenységet is végző intézmény igazgatója, immár második ciklusban.

Hadnagyné Vörös Márta a szakmai munkában a következetesség, logikusság elhivatottja. Az egyik legfőbb célja az volt – a közönség kulturális igényének kiszolgálása mellett –, hogy aktív, értékes, barátságos, egymásra támaszkodó, segítő munkahelyi közösséget hozzon létre. Nincs kedvenc rendezvénye, de egy csoportos, ám egymástól elszigetelt olvasás, kávészünettel és különleges desszertekkel a tervei között szerepel. De az idei esztendőre is van feladat bőven: Körmend 2019-ben ünnepli várossá nyilvánításának 775. évfordulóját. Ez a jubileum átszövi az egész esztendőt, megjelenik kis- és nagyrendezvényeket egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában