országos turisztikai vásár

2019.02.20. 19:31

Utazás kiállítás: ezúttal vasiak nélkül?

Csütörtökön nyitja meg kapuit az Utazás kiállítás, idén immár negyvenkettedik alkalommal rendezik meg az országos turisztikai vásárt Budapesten. A vasi TDM szervezetek idén nem képviseltetik magukat standokkal az eseményen.

Nemes Judit

A Vas Megyei Turizmus Szövetségnek nem lesz külön standja az eseményen. Dr. Kondora Bálint elnök elmondta: tapasztalataik szerint az utazni vágyók inkább az internetről tájékozódnak az úti célokról, csökken az érdeklődés a vásárokon való részvétel iránt, ehhez igazodnak a turisztikai szereplők is. A szövetséggel megegyező véleményen vannak az általunk megkérdezett vasi Turisztikai Desztináció Menedzsment tag szervezetek is. – Azt vettük észre az utóbbi években, hogy jelentősen megváltozott a résztvevők összetétele, ahogy az utazási szokások is: az internet irányába tolódott el az információszerzés és a foglalások jó része – emelte ki Zágorhidi Czigány Ákos, a Vasi Hegyhát-Rábamente Közhasznú Turisztikai Egyesület elnöke és Haller Ferenc, a Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. elnöke. Grünwald Stefánia, a Savaria Turizmus Nonprofi Kft. ügyvezetője elmondta: most ők sem csatlakoznak az esemény résztvevőihez. – Idén nagyon kevés forrás állt a rendelkezésünkre, így önállóan megjelenni nem tudunk. Megkerestük az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságát is, az intézmény is évek óta rendszeres résztvevője az Utazás kiállításnak. Dr. Markovics Tibor igazgató elmondta: – A nemzeti park igazgatóságok rotációs rendszerben lesznek ott a rendezvényen, idén nem mi, hanem más parkok voltak soron, de akik kiállítanak, minden nemzeti park összes szolgáltatásáról teljes körű szolgáltatást adnak a látogatóknak. A vasi desztinációk azért teljesen nem maradnak ki a kínálatból, a különböző szervezetek standjain térségünk kínálatáról is informálódhatnak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában