A tenorista itthon

2019.03.12. 07:00

Az Őrség első operaénekese lépett fel Szentgotthárdon

Második előadásához érkezett tegnap a Pannon Kapu Kulturális Egyesület és a Szentgotthárdi Muzsikáért Alapítvány bérleti koncertsorozata. Hazám, hazám, te mindenem címmel magyar zeneszerzők operáiból és hangjátékaiból csendült fel válogatás a Refektórium falai között.

Tersztyánszky Krisztina

Czikora István László énekes, hátul Sógor Tamás

Fotó: Szendi Péter

– Ezt a válogatást kimondottan a szentgotthárdi koncertre állítottuk össze – tudtuk meg Czikora István László tenor énekművésztől, aki ezúttal Clementis Tamással, a Magyar Állami Operaház operaénekesével együtt érkezett a vasi városba. Elmondta, azért nevezik az Őrség első operaénekesének, mert Őriszentpéteren, Lőrinczné Dolgos Ilona egykori polgármester nevelt fiaként nőtt fel. Először hangszeres muzsikát tanult, majd a szentgotthárdi zeneiskolában kezdett magánénekesi stúdiumokba. Felsőfokú zenei tanulmányai során énekművész és ének-művésztanári képesítést is szerzett. Jelenleg szabadúszó operaénekesként az MMA ösztöndíjasa, állami gondozott fiatalok fejlesztésén dolgozik a gencsapáti gyermekotthonban.

Czikora István László énekes, hátul Sógor Tamás
Fotó: Szendi Péter

A művész abban a városban, ahol énekesi karrierje Sebestyénné Németh Eszter és Zleovszki-Mayer Júlianna keze alatt megalapozódott, magyar szerzők: Sugár Rezső, Erkel Ferenc, Kacsoh Pongrác dallamait szólaltatta meg. Zongorán Sógor Tamás kísérte a szólistákat, több instrumentális darabban is megmutatva tudását. A Hazám, hazám vagy a Bordal ismert melódiáinak tapsolhatott. Ráadásként a két remek művész Bánk bán és Tiborc duettjével búcsúzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában