Tánc és tombola

2019.03.05. 13:00

Egyházközségi bál őszinte gesztusokkal Toronyban

Immár nyolcadik alkalommal rendeztek egyházközségi bált Toronyban, több mint háromszáz vendég részvételével. Volt tombola és felléptek színészek, táncosok – és egy meglepetés-hegedű­művész is.

Civil/Hoós Norbert

A Savaria TSE táncosai

Fotó: VN/Hoós Flórián

Dr. Perger Gyula plébános nyitotta meg az estet, mindenekelőtt köszönetet mondott az önkormányzatnak, amely ebben az évben is a bálozók rendelkezésére bocsátotta a toronyi sportcsarnokot. Ez már hagyomány.

Beszédében az atya kiemelte: – A farsang a találkozás, a vidámság ideje, amikor bensőnket olyan gesztusokkal fejezzük ki, amelyeket más alkalmakkor kevésbé használunk. Van a farsangban egyfajta őszinteség is, a harsányságában, az együvé tartozás kifejezésében, hiszen a régi batyus bálokban a farsangi mulatság javaink megosztásának a helyévé is vált. Kívánom, hogy egyházközségeink, családi és baráti köreink farsangi alkalmai a belső örömből táplálkozzanak – zárta bálnyitó szavait a plébános.

A Savaria TSE táncosai
Fotó: VN/Hoós Flórián

Külön öröm volt látni, hogy az egyházközségi bálon az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is valamennyi korosztály jelentős számban képviseltette magát, a fiataloktól az idősebb nemzedékig. Gyula atya köszöntőjében a szülőkhöz és a nagyszülőkhöz fordulva egy kisgyermek levelét olvasta fel. Köszönettel üdvözölte az est vendégeit, a Budapestről érkezett színészeket, Gats Éva, Árvai Dániel és Kollár Péter Erik előadóművészeket, akik népszerű operettslágereket énekeltek a bálozóknak.

A műsort a Savaria TSE táncosai tüzes koreográfiákkal színesítették, fokozva a hangulatot. Az egyházközségi bál meglepetésvendége a toronyi gyökerekkel rendelkező Horváth Dániel hegedűművész volt. A bálban a zenét Tímár János szolgáltatta.

A sok értékes felajánlott tombolatárgyért és a bált előkészítő munkáért szintén köszönetét fejezte ki a szervezőknek az est házigazdája, Gyula atya.

Civil/Hoós Norbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában