Programok

2019.03.06. 07:00

Gyümölcsoltó nap, Kék séta, nőnapi túra – Civil programajánló a tavasz jegyében

Metszés és oltásbemutató, Kék futás, nyugdíjas Ki mit tud? és kiadós túrák a civilek tavaszi kínálatában.

Tóth Kata

Április 2-án, az autizmus világnapjához kapcsolódóan hagyományszerűen várnak mindenkit a Kék sétára

Fotó: VN-archív/SZP

Március 2 3-án Gyümölcsoltó Boldogasszony napjához kapcsolódva metszés – és oltásbemutató, borkóstoló és – vásár, valamint magaságyás-készítés is várja a vendégeket az oszkói szőlőhegyen. A TEszedd akcióban e napra tervezik a szőlőhegy rendbetételét. Vas Megye és Szombathely Megyei Jogú Város Nyugdíjas Szövetsége szervezésében március 16-án színházba mennek a szépkorúak. Április 11-én nyugdíjas Ki mit tud? lesz az arkaházi Szily-kastélyban, 15-én vers – és prózamondó regionális vetélkedőre, 18-án húsvéti foglalkozásra készülnek. Az autizmus világnapjához kapcsolódva március 25-én szakmai fórumot tartanak. Az idén is lesz Kék futás a Csónakázótónál: március 30-án 10 órakor tömegrajt.

Április 2-án, az autizmus világnapjához kapcsolódóan hagyományszerűen várnak mindenkit a Kék sétára
Fotó: VN-archív/SZP

Április 2-án a Kék séta az Aranyhíd-iskolától indul és a városházáig tart. A Charity Shop támogatja az alapítványt: az üzlet teljes bevételét felhasználhatják. A Szombathelyi Szépítő Egyesület lehetőséget ad a Szent Márton-temető megismerésére. Orbán Róbert vezetésével parcellánként rendszerezve előadás hangzik el, amit az adott héten sétakövet. Túrákra hív a Vasi Múzeumbarát Egylet Természetjáró Szakosztálya: március 15-én a Pinka szurdokban a Tóth Béla-emléktúrára, április 13-án a Vicinális túrára, 14-én a virágvasárnapi Pável Ágoston-emléksétára várnak. Vidám nőnapi túrát ajánlott Bogáti András, az Írottkő Natúrparkért Egyesület alelnöke: március 9-én 10 órakor a csepregi Bene-tótól indulnak a „Sárkányok” a sáfrány nyomában. Klein Dávid expedíciós hegymászó március 22-én 18 órakor a Jurisics-vár lovagtermében tart élménybeszámolót. Ismét bemutatkozhatnak a civilek a Herényi Virágúton. Az interaktív kitelepülésre várják a szervezeteket jelentkezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában