diplomaosztó

2019.03.10. 21:53

Mentorok: hitoktatók munkáját segítik

Dr. ­Székely János megyés püspök celebrálta a szentmisét, amelynek keretében átadták a mentorhittanár okleveleket a Petőfi utcai Jézus Szíve (Zárda)-templomban vasárnap.

Merklin Tímea

A képzés során arra készültek fel, hogy a hittanárok munkáját segítsék, miközben maguk is hitoktatók. Így lehetővé vált, hogy jobban rálássanak a nehézségekre, nemcsak átélik, hanem jobban meg is értik azokat.

A szupervíziós folyamat során érlelődtek, port­fóliójukból a tapasztalatok öröme sugárzik. A képzés létrejötte Németh Norbert atyának köszönhető – aki ­időközben a római Pápai Magyar Intézet igazgatója lett –, elkötelezettsége, ötletei, kapcsolatai, szervezőmunkája nélkül nem jöhetett volna létre. A diplomaosztón mindenkinek köszönetet mondtak, aki a megvalósításban közreműködött. Dr. Székely János megyés püspök arról beszélt, hogy a hitoktatók élni, szárnyalni tanítanak a nyolc év alatt. Fontos, hogy a gyerekekben sajátjukként éljen az élet értelmének keresése, a kérdezni tudás. Ideákhoz viszonyulva, erős hittel lehet csak emberhez méltó az élet. Hangsúlyozta: ha a hittan csak a hittanórákból áll, az kevés. Focizni, kirándulni, beszélgetni is kell a gyerekekkel. És el kell jutni a szülőkhöz is, de nem egyoldalú értekezleteken, hanem őket is megszólaltatva, mi foglalkoztatja őket. A diplomaosztón a mentorok nevében H. Pezenhófer Brigitta mondott köszönetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában