Sátorban a csillagokat

2019.03.09. 11:30

Természettudományos nap volt a szombathelyi Reguly iskolában

Ott voltunk tegnap a Reguly Antal Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola izgalmas természettudományos napján.

Merklin Tímea

Fotó: Unger Tamás

A tematikus napot nyolc éve rendezik meg Kiss Katalinnak, a természettudományos munka­közösség vezetőjének ötlete alapján. Amint tőle megtudtuk, azért hozták létre ezt a sok élménnyel, tapasztalattal szolgáló rendezvényt, mert erőteljesen csökkent a természettudományos órák száma, kevés kísérletezési lehetőség van.

 

Ilyenkor azonban mindent ki lehet próbálni, több érzékszervvel megtapasztalni a jelenségeket. A programot a budapesti Csodák Palotája alapján képzelték el, összesen nyolc állomás volt. Szabó Tamás pedagógus elmondta: a bemutatók és a kísérletek jelentős részét a 7–8. osztályos tanulók hajtották végre a pedagógusok felügyelete mellett. Forgószínpadszerűen vándoroltak a 3–6. évfolyamos diákok a helyszínek között.

A planetáriumban hétméteres kupola alatt csodálhatták a csillagos ég világát. Megismerkedhettek sok más mellett az időjárás megfigyelési eszközeivel, ásványokkal, domborzati formákat alakíthattak ki terepasztalon. Délután az iskolában vetélkedő volt, amelynek városi fordulója is lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában