Környezetvédelem

2019.03.22. 14:00

Vasvár is tisztább lett – Diákok szálltak be lelkesen a Te szedd! akcióba

Nem csak elmélet a környezeti nevelés: kesztyűt húztak, zsákot ragadtak és kitakarították Vasvár nagy részét a Kardos László Általános Iskola alsósai. Segítséget is kaptak a Te szedd! akcióban vállalt munkájukhoz.

Bakos Ágnes

A negyedikesekhez csatlakozott V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, aki úgy látja, hogy aki egy ilyen akcióban részt vesz, tartózkodni fog a szemeteléstől.

Fotó: Horváth Balázs

– Cigicsikkeket, üdítősdobozt meg műanyagokat.

A legtöbb a cigicsikk volt – sorolta Dorka és Hanna, hogy mi mindent szedtek össze az iskolától indulva a Szentkút felé tartva. Ők és az osztálytársaik voltak az egyik csapat a négyből, a Kardos iskola alsósai vették nyakukba a várost és szedték össze az eldobált szemetet. – Úgy egyeztünk meg, hogy a strand bejáratához gyűjtjük – mondta el a végső gyülekezőpontról Németh Éva ökokoordinátor.

A negyedikesekhez csatlakozott V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, aki úgy látja, hogy aki egy ilyen akcióban részt vesz, tartózkodni fog a szemeteléstől.
Fotó: Horváth Balázs

Figyelmeztette a gyerekeket, hogy legyenek óvatosak a munka közben, azt is, hogy hiába a lelkesedés, ami szúr vagy bök, azt nem szabad összeszedni. Kesztyű és mellény jutott minden diák­nak, büszkén mutatták eszközeiket. Az iskolát mintegy nyolcvan tanuló képviselte, segítséget is kaptak: a tanító nénik és a tanító bácsi mellé csatlakozott V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő. Szerinte egyre többen látják fontosnak, hogy tegyenek valamit a környezetükért. – Aki részt vesz egy ilyen programon, az tartózkodni fog attól, hogy eldobja a szemetet, és talán egy-egy figyelmeztető mondatot is elereszt, ha valakit szemetelni lát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában