Beruházás

2019.04.30. 07:00

Energiahatékonyan az Agorában – Befejezték a korszerűsítését

Mintegy 250 millió forintból energetikailag is megújult az Agora-Művelődési és Sportház. A beruházásban hőszigetelés, nyílászáró- és radiátorcsere valósult meg, valamint napelemeket is szereltek az épületre.

Nemes Judit

Napelemrendszer közelről. Parais István és Illés Károly

Fotó: Cseh Gábor

Befejezték az Agora – MSH energetikai korszerűsítését, a beruházás során zajlott munkákról tegnap kora délután tartottak tájékoztatót a város, valamint az Agora-Szombathelyi Kulturális Központ vezetői. Parais István, igazgató elmondta, a 2015-ben felújított rész és az energetikai felújítás során elkészült épület a most zárult felújítással összhangba került, amely így tovább növeli a közművelődési-közösségi feladatellátásuk színvonalát.

Napelemrendszer közelről. Parais István és Illés Károly
Fotó: Cseh Gábor

Dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: az önkormányzat négy éve fogadta el a város Klímavédelmi és energiai stratégiáját, amelynek célkitűzései közé tartozik az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése és a megújuló energiaforrások alkalmazása. Egy négy elemből álló, mintegy egymilliárd forint értékű beruházás részeként energetikailag korszerűsítették a sportházat. Illés Károly alpolgármester kiemelte, hogy a projektben a többi között elkészült a pince belső szigetelése, továbbá 37 radiátort, 117 ablakot cseréltek ki a bejárati ajtókkal együtt. Napelemeket telepítettek a főépületre, valamint villámvédelmet is kialakítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában