verseny

2019.04.18. 07:00

Használt mobilok és tudatos vásárlás – „Nem bántja a szemét a szemét?” vetélkedő a Bercsényiben

A Bercsényiben 13. alkalommal rendezték meg a Nem bántja a szemét a szemét? avagy a Kék bolygó elnevezésű vetélkedőt, ahol ezúttal öt általános iskola felső tagozatos tanulói mérték össze a tudásukat háromfős csapatokkal.

Budai Dávid

A vetélkedőt minden évben megelőzi egy kísérő feladat, ami ezúttal a használt mobilok gyűjtése volt. Ezt 131 telefonnal a paragvárisok nyerték. A versenyen elméleti és játékos ügyességi feladatok megoldásával mutathatták meg a diákok, hogy mennyit tudnak a környezetvédelemről, az alternatív energiákról, és a szelektív hulladékgyűjtésről.

 

Feladat volt például a tudatos vásárlás: itt egy pultot rendeztek be, ahol a diákoknak a kiállított árucikkek közül kellett kiválasztaniuk a helyes fogyasztói magatartásnak megfelelőeket. Szoros küzdelemben első lett az Oladi Általános Iskola, második a Dési Huber Általános Iskola, harmadik a Paragvári Utcai Általános Iskola csapata. A versenyző tanulók értékes díjakkal gazdagodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában