hosszú utat tett meg

2019.04.17. 13:00

Házisertés kóborolt Nárai utcáin

Nárai polgármestere, Németh Tamás kedd este a saját közösségi oldalán hívta fel az emberek figyelmét, hogy egy házisertés sétálgat a falu utcái között.

Szalay Dávid

Fotó: Facebook

A " target="_blank" rel="nofollow noopener">Facebook bejegyzésben nem találtunk arra utaló jelet, hogy megoldódott volna a probléma, ezért felkerestük Németh Tamás polgármestert, aki lapunknak részletezte a történteket. Elmondta, hogy többen jelezték neki a faluból, hogy egy malac kószál az utcák között. A polgármester felhívta a helyi gazdákat, de a nárai lakosok közül nem került elő a tulajdonos, így arra a következtetésre jutottak, hogy egy másik faluból kóborolhatott el, ezért a környező településeket is értesítették. Akik látták az állatot megállapították, hogy szabadtartású sertésről lehet szó, ezért megkeresték a Náraitól hét kilométerre található, osztrák tulajdonban lévő nagyjápláni telep illetékeseit.

Fotó: Facebook

Németh Tamás biztosan nem tudta megmondani, hogy visszakerült-e az állat jogos tulajdonosához, de sejti, hogy így történhetett, mert szerda reggel már nem látta senki, éjjel pedig traktorok hangját hallotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában