Bőven volt munka

2019.04.03. 17:30

Huszonhárom kutya és tizenegy macska – Ez a márciusi kemenesaljai mentett-leltár

A tavasz első hónapja is bőven adott munkát a Sárvár és Kemenesalja Mentett Kutyáiért Alapítványnak és az alapítvány Macskakommandójának. A cicák mentői már a következő hetekre készülnek: a kismacskadömpingre.

Bakos Ágnes

Czeiner Réka, az alapítvány elnöke Gazsival, az izsákfai telep „főnökével”

Fotó: Sárvár és Kemenesalja Mentett Kutyáiért Alapítvány

Márciusban 23 kutyát mentettek, közülük mindössze kettő került haza a gazdájához – derül ki a Sárvár és Kemenesalja Mentett Kutyáiért Alapítványa összegzéséből.

Az első tavaszi hónapban kilenc kutyát sikerült örökbe adni, ezzel 46 kutyáról gondoskodnak. A legnagyobb segítséget továbbra is a végleges és az ideiglenes befogadók jelentik, meg persze eszközöket, tápokat, gyógyszereket is szívesen fogadnak a mentettek ellátására.

A hegyközségben befogott vemhes cica, már ivartalanították
Fotó: Macskakommandó

A Sárvár és Kemenesalja Macskakommandó márciusban 11 macskát ivartalaníttatott, két gazdikereső kivételével a többit visszaengedték eredeti helyére, ahol egyébként gondoskodnak róluk – csak eddig az ivartalanításuk maradt el. A Macskakommandónak is jól jön minden segítség, akár az ivartalanításra váró cicák fuvarozásában. Az esetleges ideiglenes befogadóknál elég, ha van egy kis szoba, vagy biztonságos garázs, ahol a gazdakeresés idején ellakhatnak a macskák.

Czeiner Réka, az alapítvány elnöke Gazsival, az izsákfai telep „főnökével”
Fotó: Sárvár és Kemenesalja Mentett Kutyáiért Alapítvány

Előre is tekintenek: hetek kérdése és itt a „kiscicaszezon”, vagyis a gazdátlan, de sok esetben a családoknál élő macskáknál is megszületnek a tavaszi almok. Kicsi a macskamentők kapacitása, de ahol tudnak, segítenek az egerészek elhelyezésében. Arra is felhívják a figyelmet: a már vemhes macskát is lehet, sőt kell ivartalanítani. A napokban éppen egy, a sárvári hegyközségben befogott vemhes macskát vittek az állatkórházba – nála már nem lesz nem kívánt szaporulat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában