Elfogadni, támogatni

2019.04.02. 20:46

Kék sétával zárult az autizmus világnapi programsor

Táncos flashmob és énekek sora és köszöntők zárták az autizmus világnapja alkalmából rendezett programokat Szombathelyen. Ahogy szokott: sok-sok kék lufi szállt a magasba a városháza előtt.

Bakos Ágnes

Az Aranyhíd EGYMI-től a városházáig vonultak – legalább kétszáz lufi tette látványossá a menetet Fotó: Szendi Péter

– Elfogadni, szeretni, türelemmel támogatni – kezdte köszöntőjét Koczka Tibor, Szombathely alpolgármestere a kék séta végén a városháza előtt. – Úgy gondolom, Szombathelyen példásan sokat tettek az autizmussal élőkért – mondta, és emlékeztetett, hogy tízéves a Holnap Háza lakóotthona és arra is, hogy tavaly ősszel nyílt meg a Pont Más Alapítvány regionális információs pontja. Kiemelte azt is, hogy itt több napon át tart az autizmusra figyelmet irányító világnap. Kitartást kívánt az érintetteknek, és a Szavak szárnyán című filmből idézett: „Ha sok törődést viszünk a világba, a gyűlöletnek nem marad hely.”

Szabó Tibor András és Bálint Éva színművészek a Csillagbusz című mesekönyvből olvastak fel: Misiről, az autista kisfiúról, aki észreveszi a másoknak lényegtelen dolgokat, aki őszinte, és akinek egyértelmű kérdésekre van szüksége.

Az Aranyhíd EGYMI-től a városházáig vonultak – legalább kétszáz lufi tette látványossá a menetet Fotó: Szendi Péter

Az iskola szerepét hangsúlyozta köszöntőjében Fodor István, a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója. A közösségvállalásról is beszélt, és megköszönte a pedagógusok munkáját, akik segítik az autista gyerekeket. Azt kérte, ha elengedjük is, őrizzük a kék lufit. A legalább kétszáz kék lufi pedig a magasba szállt: az autizmus világnapján már hagyományosan jelezve Szombathely szolidaritását.

Az összegyűltek a Mici­mackó Óvoda apróságai­nak és az Aranyhíd EGYMI diákjainak is tapsolhattak, és három tánccsoport flashmobjával is ünnepelték a kék világnapot a városháza előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában