A legek között

2019.04.15. 10:00

Rekordévet zártak 2018-ban a turizmus tekintetében Bükön

Dobogóra került Bük a Központi Statisztikai Hivatal turisztikai összegzése alapján: csak Hévíz és Hajdúszoboszló előzi meg a vasi fürdővárost a kereskedelmi szálláshelyek forgalmában a 2018-as összegzésben.

Vas Népe

Rekordévet zártak 2018-ban a turizmus tekintetében Bükön: a kereskedelmi szálláshelyek forgalmát összegezte a Központi Statisztikai Hivatal városokra bontva.

Eszerint Hévíz az abszolút első Magyarországon 1,1 millió vendégéjszakával. A második Hajdúszoboszló 991 ezer vendégéjjel, és a „dobogó harmadik fokára” került Bük 740 ezer 158 vendégéjszakával. Bük mögött negyedik Balatonfüred, ötödik Siófok, hatodik Zalakaros, és kevéssel félmillió vendégéjszakával hetedik lett Sárvár a 2018-as összesítésben.

Ennél is előkelőbb a büki szereplés, ha nem nézzük a belföldi vendégforgalmat, ugyanis a külföldi vendégéjszakák száma alapján második helyen végzett: majdnem 433 ezer éjszakát vendégeskedtek Bükön, Bükfürdőn külföl­diek. Az első a sorban Hévíz 691 ezer, a harmadik pedig Hajdúszoboszló 361 ezer külföldi vendégéjszakával. Ebben a sorban egyébként Sárvár a negyedik az országban

288 ezer külföldi vendégéjjel.

A büki szálláshelyek vendégforgalmát 45 százalékban tették ki belföldi vendégek, jelentős a csehek „részesedése”, az 25 százalék, és 10 százalék feletti az osztrák és a német forgalom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában