Barátokkal, jó időben, szép helyen

2019.04.20. 07:00

Teljesítménytúrát indítottak nagypénteken a Kőszegi-hegységben

Sokan indultak túrázni a verőfényes tavaszi napsütésben nagypénteken, egyedül, párban vagy kis csoportokban a Sakura Egyesület szervezésében a Kőszegi-hegységben.

Merklin Tímea

Török Zoltán és Szanyi Bea Velemből indultak Fotó: Szendi Péter

Az Í2 túra Dunántúli Csúcsa elnevezésű gyalogos teljesítménytúrát öt távon rendezték meg. A hosszú (50 és 30 kilométeres) túrák a Csömöte-hegyi kilátótól indultak, a rövidebbek (7–11–18 kilométeres útvonalak) Velemből. A velemi indító pontnál szombathelyiek regisztrálták a résztvevőket. Medics Mária elmondta: előző héten már bejárták a hegyet, ők rakták fel a túrajelzéseket, aztán ellenőrizték a szalagozást, és hogy keletkezett-e az utakon valamilyen akadály.

Török Zoltán és Szanyi Bea Velemből indultak Fotó: Szendi Péter

A 11 kilométeres túrának vágott neki egy kőszegi baráti társaság: Katona-Freiberger Anett a férjével, gyermekével, barátnőjével és annak barátjával indult útnak. Mint mondta, teljesítménytúrán még sohasem volt, de sokat gyalogoltak Erdélyben, reméli, hogy a kislánya, Luca bírni fogja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában