bárki bekopogtathatott

2019.05.22. 07:00

Állásbörze és karriernap várta a munkát keresőket Szombathelyen

Karriernapot szervezett az érdeklődőknek az egyik szombathelyi telephellyel is rendelkező munkaerő-kölcsönző, -közvetítő és tanácsadó cég.

Tóth Kata

Dobos Petra és Dancs Viktória tájékoztatott

Fotó: Horváth Balázs

A WHC csoport ingyenes rendezvényére bárki bekopogtathatott: a munkatársak tájékoztatást adtak az aktuális álláslehetőségekről, aki akarta, teszteken próbálhatta ki magát és igény esetén az interjúzásban is szerezhetett jártasságot. Azt tapasztalták a helyi munkaerőpiacon, hogy a cégeknél most nincs nagy felvételi hullám, kíváncsiak voltak a munkaerő-kínálatra, hiszen az elmúlt időszakban jóval több energiát fektettek a távoli toborzásba, és úgy érzik, a helyi munkaerőt is érdemes megcélozniuk a cégeknek – ilyen megfontolások alapján szervezték a tegnapot, tudtuk meg Horváth Dániel területi vezetőtől.

Dobos Petra és Dancs Viktória tájékoztatott
Fotó: Horváth Balázs

A tervek szerint rendszeresek lesznek keddenként a jövőben a karriernapok, amelyeken kisebb – négy-öt-tízfős – csoportokban, személyre szabottan foglalkoznak a munkavállalókkal, tartanak tájékoztatókat. Tegnap is ez történt: több lépcsőben érkeztek az emberek a délelőtt és délután kijelölt másfél-másfél órás idősávokban, próbainterjún vehettek részt, tesztet írhattak, álláslehetőségek felől érdeklődhettek. Mentek kvalifikált szakemberek szellemi pozíciókra, velük átnézték az önéletrajzot, ahol kellett, javaslatot tettek a változtatásra; a fizikai pozíciókról csoportos tájékoztatók hangzottak el, azt követte a próba-tesztírás. A külföldi toborzóhálózatuk dinamikáját követték az irodában a tegnapi karriernappal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában